Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a flaş teklif: Seni Türk Birliği'ne alalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a flaş teklif: Seni Türk Birliği'ne alalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prag'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne katılmak için Çekya'ya gitti. Erdoğan'ın Macron'a yaptığı teklif neşeli anlar yaşanmasına neden oldu.

Dünyanın gözü bugün Prag'da idi. Liderler Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Konseyi Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Fiala’nın davetlerine icabetle Prag'a geldi.

Prag'da ellerinde Türk bayraklarıyla kendisine sevgi gösterisinde bulunan gurbetçileri selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aracından inerek onlarla bir süre sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Türkiye'nin Prag Büyükelçiliğini ziyaret etti.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KRİTİK GÖRÜŞME


Prag'da önemli bir buluşma da gerçekleşti. Karabağ'ın kurtarılmasının ardından da zaman zaman çatışan Azerbaycan ile Ermenistan'ın liderleri Paşinyan ile Aliyev ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bir araya geldi.

 

ERDOĞAN'DAN MACRON'A FLAŞ TEKLİF

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de ayak üstü konuştu. Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına ilişkin sohbet sırasında Macron'a "Seni de alalım." dedi. Erdoğan'ın bu teklifi üzerine neşeli anlar yaşandı.

Öte yandan Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesine katılmak üzere Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da bulunan liderler aile fotoğrafı verdi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.