Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meral Akşener'e 'Fatih' tepkisi: Sen kimi, kime benzetiyorsun?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meral Akşener'e 'Fatih' tepkisi: Sen kimi, kime benzetiyorsun?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu'nu Fatih'e benzeten Akşener'e tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta AK Parti İl Danışma Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik Fatih Sultan Mehmet benzetmesi için, "Taksim olaylarında, Başbakanlık konutu karşısına 'Zulüm 1453'te başladı' yazdılar. Meral Hanım sen kimi, kime benzetiyorsun? Bunlarla beraber aynı yolda yürüyorsun. Fatih kim, siz kim" dedi. 

 

Erdoğan'ın açıklamaları:

 

'Devletimiz artık 80'lerin 90'ların enkaz altında kalan devleti değildir. Bugün artık ekonomisi ile büyük, şefkati ve vicdanıyla büyük bir Türkiye Cumhuriyeti vardır. Sel ve yangın felaketinde dünyaya örnek gösterecek bir başarıyla süreci yönettik.

Devletimiz vatandaşımızı sahipsiz bırakmamıştır. Sel ve yangın felaketini yaşayan iller devleti yanında hissetmiştir. Muhalefet ise insanımızın yaralarını sarmaya çalışmak yerine milletin acısını istismar etmeye çalıştı.

 

MERAL AKŞENER'E TEPKİ

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Fatih'e benzetiyor. Bunlar Fatih'in kim olduğunu anlamamış, bilmiyorlar. Duvarlara yazdılar, Taksim olaylarında, Başbakanlık konutu karşısına 'Zulüm 1453'te başladı' yazdılar. Meral Hanım sen kimi, kime benzetiyorsun? Bunlarla beraber aynı yolda yürüyorsun. Fatih kim, siz kim. Biz AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ülkeye ve millete hizmet davasından asla sapmayacağız.' 

 

NE OLMUŞTU?

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı'da düzenlenen Zafer Bayramı kutlamasına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, İstanbul'un fatihi, çağ açıp çağ kapayan, büyük kumandan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han'a benzetmişti.

Akşener, kutlamada yaptığı konuşmada tarihten örnekler vererek Anadolu'da istiklal ve istikbal mücadelelerinin verildiğini söylerken, "30 Ağustos'un bir başka kavramı daha var. Çünkü cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür" ifadesini kullanmış ve İmamoğlu'na Fatih Sultan Mehmet benzetmesi yapmıştı.

Akşener, "1453, Fatih Sultan Mehmet, (Ekrem İmamoğlu'na) aynı senin gibi, dedi ki "Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u alırım". Bizans'a rağmen, Avrupa'ya rağmen, Haçlılar'a rağmen, ya İstanbul'u alırım, ya İstanbul beni alır". İki kararlı lider, ve İstanbul alındı. İstikbalimiz dedi, ikinci istikbal fethidir" demişti.

 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.