Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net Balkanlar mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net Balkanlar mesajı!

Türkiye - Arnavutluk ilişkilerinin her geçen gün geliştiğini belirterek "Arnavutluk başta olmak üzere tüm Balkanların barış, huzur, istikrar ve kalkınması için çaba harcıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi Açılış Programı'na canlı bağlantı ile katıldı.

Sözlerine "Sizlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Türkiye-Arnavutluk ilişkileri her geçen gün gelişiyor. 30 yılı aşkın süredir Arnavutluk'un kalkınmasına her türlü desteği verdik" diye başlayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"-Kısa sürede başlattığımız proje, Arnavut kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermiştir. Konutlarımızı ağustos ayında tamamlayıp sahiplerine teslim etmenin bahtiyarlığını yaşayacağız. Ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşlik bağını bir adım daha ileri taşıyarak stratejik ortaklığımızı resmileştirmiştir.

3 AYDAN KISA SÜREDE TAMAMLANDI
 

-Arnavutluk'ta hastanenin 3 ayda tamamlamasını söylemiştik. 3 aydan daha kısa sürede tamamladık. 6 ameliyathanesi, 20 yoğun bakım ünitesi ve 130 servis yatağıyla Arnavut kardeşlerimizin kullanımına hazır hale getirilmiştir. Hastanede 387 sağlık personeli omuz omuza hizmet vereceklerdir.
 

-Biz Arnavutluk başta olmak üzere tüm Balkanların barış, istikrar ve kalkınması için çalışıyoruz. Türkiye'yi tehdit ya da rakip olarak görenler sadece ve sadece kendi çıkarları temelinde hareket ederek büyük bir yanılgı içerisine düşüyor."

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.