Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı! 'Seçimlerden sonra konuyu gündeme taşıyacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı! 'Seçimlerden sonra konuyu gündeme taşıyacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi milli irade eliyle hazırlanmış, sivil bir anayasaya kavuşturmak istediklerini söyledi. Erdoğan, ''Seçimden sonra bu konuyu hem milletimizin hem Meclisimizin gündemine tekrar taşıyacağız.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanlığı 155. kuruluş yıl dönümü töreninde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında yeni bir anayasa gerekliliğine vurgu yaparak 14 Mayıs seçimleri sonrasını işaret etti.

Cumhurbaşkanı, ''Amacımız ülkemizi yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturarak yargımızda önemli bir hizmet yapacağımıza inanıyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedeflerinden biri bu olacaktır. Seçimden sonra bu konuyu hem milletimizin hem Meclisimizin gündemine tekrar taşıyacağız.'' dedi.


Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

''Bir dönem yargımızın üzerine çöken FETÖ gölgesi hepimizi çok üzmüştür. Yargımızı da bu ihanet çetesi mensuplarından temizleyerek yeni bir dönem başlattık.

Milletimiz kendi adına karar veren yargı kurumlarına giderek daha güçlü bir şekilde güvenmektedir. Amacımız ülkemizi yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturarak yargımızda önemli bir hizmet yapacağımıza inanıyoruz. Türkiye'yi sivil ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşturmak istiyoruz.

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedeflerinden biri bu olacaktır. Seçimden sonra bu konuyu hem milletimizin hem Meclisimizin gündemine tekrar taşıyacağız. Türkiye'yi milli irade eliyle hazırlanmış, sivil bir anayasaya kavuşturmak istiyoruz.''

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.