Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni hastane açılışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni hastane açılışı

Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada,” sağlık ordumuzla milletimizin hizmetindeyiz” dedi.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dilmener'in kızı Fulya Gençoğlu, Dilmener'in damadı, torunu, Türkiye Musevilerinin Hahambaşısı İshak Haleva ve sağlık çalışanları katıldı.

 

“GEÇİCİ DEĞİL KALICI HASTANELER KURUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına helikopterle geldi. Erdoğan, hastane üzerinde geçerek havadan da incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende yaptığı konuşmasında, "Doktorundan hemşiresine, destek personeline kadar 1 milyon 100 bini bulan sağlık ordumuzla milletimizin hizmetindeyiz. Sayıları 11'i bulan şehir hastanelerimiz dünya çapında hizmet vermektedir. Dünyada pek çok ülkenin sahra ve geçici prefabrik hastane kurarak geçirmeye çalıştığı süreci biz kalıcı hastaneler kurarak geçiriyoruz" dedi.

 

 

YURTDIŞINDAN GELEN HASTALAR DA KABUL EDİLECEK

Erdoğan, "Burada oluşturduğumuz ilave kapasiteye ihtiyaç kalmadan salgının yayılma hızını aştık. Şayet ihtiyaç olsaydı bu hastaneler ülkemizin yüz akı olacaktı. Bu hastaneler ülkemize yurtdışından gelen hastalara bakabilecektir. Sağlık turizmi alanında çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. İstanbul'a kazandırdığımız nice büyük eser içinde sağlık tesislerimizin ayrı bir önemi vardır. Hamdolsun şehrimizi gurur verici yatırımlarla donattık. Ülkemize ve milletimize hizmetle geçirdiğimiz her an, bu yolda attığımız her adım, her nefes için rabbimize hamd ettik” diye konuştu.


"TÜRKİYE'NİN İHTİYACI ESER SİYASETİDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin ihtiyacı kavga değil, eser siyasetidir. Milletimizin beklentisi polemik değil, eser siyasetidir. Milletimize bırakacağımız en büyük nimet işte bu düşünceyle hareket etmektir. Laf yerine eserlerin yarıştırıldığı Türkiye için milletimizle el ele çalışmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.



“TÜRKİYE ŞERBETLİ BİR ÜLKE”

Erdoğan; “Salgın döneminde yavaşlayan ekonomik faaliyetlerin dünya çapında olduğu gibi bize de etkisi oldu. Türkiye bu konuda şerbetli bir ülkedir. Türkiye ilk çeyrekte sağladığı yüzde 4.5 oranında sağladığı büyüme ile bu tablodan ayrıştı. Ülkemiz için ikinci çeyrek bir parça sıkıntılı geçse de sonrası aydınlıktır” şeklinde konuştu.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da açılış töreninde yaptığı konuşmasında, "Bu konsept ülkemiz için yenidir. Bu hastaneler ülkemiz için zorunlu hizmetlerdi. Afetlere karşı bu hastanelere ihtiyacımız var. Diğer hastanelerimiz artık ertelenen hastalarına daha fazla hizmet verebilecek" dedi.


HASTANEYE ADI VERİLEN DİLMENER’İN KIZI DA KONUŞTU

Prof. Dr. Murat Dilmener'in kızı Fulya Gençoğlu da törende bir konuşma yaparak, "Her konuda standartların üstünde bir hastane olmuş. Babam doktor ve insan olarak çok değerli bir insandı. Bu hastaneye gelenler umarım şifa bulurlar ve sağlıklarına kavuşmuş bir şekilde taburcu olurlar. Çok teşekkür ediyorum, ailem adına da minnettarım" dedi.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.