Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan yerel seçim ile ilgili "Bütün mesele, en ideal aday tespitlerini yaparak ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak..." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Kerem Aydınlar Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

 

'(Yerel seçim çalışmaları) Başta şahsım olmak üzere bütün MKYK, MYK üyelerim, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız Türkiye genelinde hazırlanan programa göre görevlerine başladılar. Türkiye'yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz. Hedefimiz en ideal aday tespiti ile seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak. 


"ZANNEDİYORUM AĞUSTOS AYINDA PUTİN'İN ZİYARETİ GERÇEKLEŞECEK"

 

(Putin ile görüşme) Henüz tarih netleşmedi. Dışişleri Bakanım, istihbarat başkanım, hepsi görüşmeleri yapıyorlar. Bu görüşmeler çerçevesinde zannediyorum ki ağustos ayı içinde bu ziyaret gerçekleşecek. 


FRANSA'YA TEPKİ: BU YAPTIKLARI İLK DEĞİL

 

(Tahıl koridoru) Biz bu konuda Rusya ile aynı çizgideyiz. Rusya'dan Karadeniz koridorundan gelecek tahılların bizde una çevrilmesi, buradan fakir Afrika ülkelerine, az gelişmiş ülkelere de bunların naklini yapacağız. Şu anda bile biz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız olarak bu adımları atmaya, desteğimizi yapmaya devam edeceğiz. Fransa'nın bu yaptığı iş ilk değil. Cezayir'de, Ruanda'da yaptığı uygulamalar dünyanın kayıtlarında mevcut. Altın sevkini, uranyum sevkini Fransa'ya durdurmuş durumdalar. Bu yıllardan beri bu ülkelere yapılan zulmün karşılığıdır. Bizler de onlarla olan olumlu ilişkilerimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. 


İLK KADIN AMİRAL ATAMASI: BUNUN DEVAMI GELECEK

 

(YAŞ kararları ile ilk kadın amiralin atanması) Ben bu atamadan çok çok mutlu oldum. Böyle bir kızımızın amiralliğe terfi etmesi bizi çok çok mutlu etti. İlk defa silahlı kuvvetlerde böyle bir kızımızın albaylıktan amiralliğe terfisi ayrı bir güzellikti. Kendisini kutluyorum. Bundan sonraki şuralarda bunun devamı da gelecektir.'

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.