Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yüz yüze eğitim ile ilgili çok net mesaj!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yüz yüze eğitim ile ilgili çok net mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15 bin öğretmenin atama törenine katıldı.

Öğretmen atamaları için beklenen gün geldi. 15 bin öğretmenin atama töreni Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına yüz yüze eğitim sürecinde yaşatılan korku dolu açıklamalara dikkat çekerek başladı.

"Sürekli karamsarlık aşılayarak, korku salarak süreci sabote etmeye çalıştılar. Hayal mahsülü ürünlerle insanımızı yanlış yönlendirmenin çabası içinde oldular." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci dönem için kesintisiz eğitimin süreceğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan atama töreninde şunları söyledi:


-Bugün yapılacak 15 bin öğretmenin atamasıyla eğitim ordumuzu daha güçlendireceğiz. Böylece salgın sürecinde eğitim hizmetlerinin kesintisiz devam ettirilmesi konusunda avantaj elde edeceğiz. Evlatlarımızın eğitiminin kesintiye uğramaması konusundaki kararlılığımızı her fırsatta açıkça ifade ediyoruz.

-Bu süreçte kimi çevrelerin haksız abartılı eleştirilerine maruz kaldık. Sürekli karamsarlık aşılayarak, korku salarak süreci sabote etmeye çalıştılar. Hayal mahsülü ürünlerle insanımızı yanlış yönlendirmenin çabası içinde oldular. 

-Devlet olarak evlatlarımızla okulları arasında hiçbir bariyerin girmesine müsaade etmedik. Eğitimi kesintisiz sürdürebilen birkaç ülkeden biri olduk.

-Yüz yüze eğitim konusundaki net duruşumuzun milletimiz tarafından takdirle karşılandığını görüyoruz. İkinci dönemi de kesintisiz bir şekilde tamamlayacağımıza inancım sonsuz. Velilerimizin ve çocuklarımızın müsterih olmasını istiyorum.

-Avrupa'da son 19 yıl içerisinde öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir.

-Birazdan görev yerleriniz belli olacak, heyecanlısınız farkındayım. Bizim Aybikelerimiz oldu, onlar şehadete yürüdüler. Bizim Necmettin öğretmenlerimiz oldu, şehadete yürüdüler. Bu herkese nasip olmaz. Ve inanıyorum ki, şu an Aybike öğretmen, Necmettin öğretmen cennet ile müjdelenen kişiler arasında yerlerini aldılar.

-Millet olarak bizim hiçbir örgüte, hiçbir şebekeye, hiçbir sapkın ve marjinal ideolojiye kaptıracak tek bir evladımız dahi olamaz.

-Müfredat başta olmak üzere eğitim-öğretimin içeriğini güncellemek ve geliştirmek, çocuklarımıza en uygun olanı sunmak durumundayız.'

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.