Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı

Cezayir’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan mevkidaşı Abdulmecid Tebbun ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, ''15 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük umuma mahsus pasaport sahibi Cezayir vatandaşlarına vizeyi kaldırdık'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satırbaşları:

“Değerli kardeşim Tebbun'u bir kez daha huzurlarınızda tebrik ediyorum. Devlet Başkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştirdiğim için de onur duyuyorum.

Cezayir’in güvenliğini, huzurunu ve bekasını bizimkinden ayrı asla düşünmüyoruz. İkili görüşmelerimizi yaptık ve böylece geleceğe yönelik bölge sorunları nelerdir bunlara nasıl ortak çözüm buluruz bunları görüşme fırsatı bulduk. Ülkemiz ve Cezayir arasındaki geçmişi 5 asıra dayanan dostluk bağlarına dayanarak ikili iş birliğimizi daha da ileriye taşımakta kararlıyız.

 

 

Görüşmelerimizin askeri ticari kültürel boyutu vardı, tüm bunları görüşme fırsatı bulduk. Bugün ülkelerimiz arasında yüksek düzeyli iş birliği konseyini tesis etmek üzere az önce imzaları atmış bulunuyoruz. Hayırlı olsun.

 

Aziz kardeşimi konseyimizin ilk toplantısını bu yıl gerçekleştirmek için Türkiye’ye davet ettim. En kısa zamanda bu toplantıyı ülkemizde yapmayı planladık. Cezayir’deki yatırımlarımızın tutarı 3 buçuk milyar doları bulmuştur. Bu rakam Cezayir’e olan güvenimizin göstergesidir.

 

Cezayir genelinde yeni vize merkezleri açarak Cezayirli kardeşlerimizin Türkiye’ye ziyaretini kolaylaştırıyoruz. 15 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamili Cezayir vatandaşlarına vizeyi ahiren kaldırdık.”

 

"Görüşmelerimizde ayrıca güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla savunma sanayi alanındaki iş birliğimizin derinleştirilmesi imkanlarını araştırmaya devam etme kararı aldık. Ziyaretim vesilesiyle ayrıca Millet Konseyi Başkanı ve Ulusal Halk Meclisi Başkanı ile de bir araya geleceğim. Parlamentolarımız arasında karşılıklı ziyaret ve temasların sıklaştırılmasının da faydalı olacağını değerlendiriyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanlığımız sırasında 2018 yılı Haziran ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen Filistinlilerin Korunması konulu karar, ülkemiz ve Cezayirlilerin ortak girişimiyle vücut bulmuştur. Bu karar ülkelerimizin uluslararası alanda dayanışmasının somut bir örneğidir" dedi.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.