Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: Nargile sevenleri üzecek haber: Aromalı tütün yasaklanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: Nargile sevenleri üzecek haber: Aromalı tütün yasaklanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, uzun süredir kapalı olan nargile kafelerin artık açıldığında aromalı tütün kullanamayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı, bağımlılığın her türlüsü ile mücadelede yeni bir aşama başlıyor. Hedefte internet bağımlılığı, dijital oyun bağımlılığı, İslamofobi içeren dijital yayınlar, kumar reklamları, sigara ve alkole karşı yeni düzenlemeler ve nargileye karşı yeni adımlar var.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından verilen bilgilere göre ilk olarak alkol ve sigaraya karşı yeni adımlar atılacak. Aşama aşama bağımlılık ile mücadele için bir çok yeni karar gelecek.

 

TOBACCO SHOP-NARGİLE CAFE GİBİ İSİMLERE YASAK

 

Bağımlılık ile mücadelede ilk olarak sigara ve alkol satılan yerlere yapılacak düzenlemeler geliyor. Artık sigara ve alkol isimlerini doğrudan çağrıştıracak mekan isimleri olmayacak. Örneği Tobacco Shop, Nargile Kafe, tekel bayi gibi isimlere sahip yerler tabela veya ayaklı pano kullanamayacak. Bu isimlere yasakların gelmesi de gündemde.

 

NARGİLE SEVENLERİ ÜZEN HABER

 

Fuat Oktay ayrıca artık nargilelerde kullanılan tütünlerde aromanın yasaklanacağını açıkladı. Uzun zamandır kapalı olan nargile kafeler artık açıldığında da aromalı tütün kullanamayacak.

Ayrıca sigara bağımlılığı için okullarda özel eğitim verilmesi de kararlaştırılmış durumda.

 

DİJİTAL BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE

 

Düzenleme interneti de kapsayacak. Yeni gelecek olan yasalar ile birlikte internette şiddet, kumar, İslamofobi, siber zorbalık, veri hırsızlığı gibi şeylerin önüne geçilecek. İnternetten oynana oyunlara da düzenleme gelecek.

Her yeni internet aboesine otomatik olarak güvenli paket ile internet gelecek. Güvenli internet istemeyen aksini talep etmek zorunda kalacak.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com


 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.