Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Bakan Çavuşoğlu Lübnan'da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Bakan Çavuşoğlu Lübnan'da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, korkunç bir patlamanın yaşandığı Beyrut’a destek için ziyaret gerçekleştirdi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 4 Ağustos’ta meydana gelen şiddetli patlamada en az 154 kişi hayatını kaybetmişti. Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun'la Baabda Sarayı'nda görüşme gerçekleştirildi.

 

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİLER

Basın mensuplarına görüşmeyle ilişkin açıklama yapan Oktay, "Lübnan halkına başlığı dilemek için buradayız. Tıbbi malzeme ve gıda yardımlarımız devam edecek. Türkiye olarak her türlü yardıma hazır olduğumuzu ilettik. Lübnan halkına başsağlığı dilemek için buradayız. Cumhurbaşkanımızın yardım teklifini ilettik. Tıbbi malzeme ve gıda yardımlarımız devam edecek. Mersin Limanı yaraların sarılması için kullanılacak. Türkiye'nin hava ambulansları Lübnan'ın hizmetinde" ifadelerini kullandı.

 

cum.jpg

 

 

YARDIM MALZEMELERİ LÜBNAN'A ULAŞMIŞTI

Türkiye, patlamayla sarsılan Lübnan'a yardım eli uzatan ülkelerden. Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay tarafından hazırlanan yardım malzemeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri kargo uçağıyla Lübnan'a teslim edilmişti. Öte yandan Türk ekipleri, arama kurtarma faaliyetlerine de destek veriyor.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.