Cumhurbaşkanlığı anketinin yankıları sürüyor, Çarpıcı sonuçlar!

Cumhurbaşkanlığı anketinin yankıları sürüyor, Çarpıcı sonuçlar!

Bugün seçim olsa Cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazanır? Bu soruya verilen cevapların yankıları sürüyor. ORC Araştırma şirketinin yayınladığı anket sonuçları siyasi kulislerde tartışılmaya devam ediliyor.

Türkiye Başkanlık sisteminde geçtikten sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve Cumhurbaşkanlığı "Başkanlık" makamının daha çok ilgi çektiği görülüyor.

Başkanlık sistemini "Tek adamlık" olarak eleştiren siyasilerin de Cumhurbaşkanı olmak için can attığı gerçeği de göz önünde duruyor.

ORC Araştırma Şirketi tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan anket sonuçları, siyasete damga vurdu.

Anketten çıkan sonuçlara göre, bugün seçim olsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yine açık ara farkla seçimi kazanıyor.

Bu sonuçlara, Cumhurbaşkanlığı için aday olacak siyasilerin taraftarları eleştiri ve farklı yorumlar getiriyor.

Ankette, Erdoğan ile seçime girmesi halinde, Abdullah Gül, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu isimlerinin seçimi kaybettiği görülüyor.

Anket sonuçlarına göre:

Sadece Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün yarışacağı iki adaylı bir cumhurbaşkanlığı seçiminde, oy tercihiniz hangi isimden yana olur? sorusuna verilen cevaplarda : Erdoğan'ın %52.1, Abdullah Gül'ün % 32.8 oy aldığı görülüyor.

GÜL ADAY OLUR MU?

Ancak Abdullah Gül, bir muhalefet ittifakı olmadan aday olmaz. Millet ittifakının adayı olması gerekir ki buna da CHP tabanından çok büyük tepki gelir.

Gül tek başına parti kurmayı bile göze alamayarak Ali Babacan'a parti kurdurmayı tercih etti.

 

AKŞENER'İN ŞANSI YOK

 

Sadece Recep Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener’in yarışacağı iki adaylı bir cumhurbaşkanlığı seçiminde, oy tercihiniz hangi isimden yana olur?

Akşener ile gireceği bir seçimi Erdoğan'ın rahatlıkla kazanacağı görülüyor. Anket sonucuna göre: Erdoğan böyle bir seçimde, %50.2 Akşener ise % 38 oy alıyor.

Meral Akşener son seçimlerde kendi partisinin aldığı oy oranına bile erişemedi. Akşener'in bir daha aday olacağına ihtimal verilmiyor. "Başbakan olacağım" "Cumhurbaşkanı olacağım" diye siyasete atılan Akşener'in milletvekili bile olamaması siyasi kariyerini bitirdi yorumları yapılıyor.

 

İMAMOĞLU HAZIRLANIYOR

Erdoğan ile İmamoğlu arasında yapılacak bir seçimde de durum değişmiyor. Erdoğan, %50.9 oy alırken İmamoğlu % 34.2'de kalıyor.

İBB Başkanı seçildikten sonra Cumhurbaşkanlığı için hazırlandığı iddia edilen Ekrem İmamoğlu cephesinin bu ankete tepki gösterdiği bildiriliyor.

Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağı ihtimaline karşılık, İmamoğlu cephesi hazırlıklarına ara vermiyor.

Ancak CHP parti meclisi ve tabanı tamamen öyle düşünmüyor. Muharrem İnce'yi destekleyen ve Cumhurbaşkanı adayı olmasını isteyen CHP'li sayısı hiç de az değil.

Bir de Kılıçdaroğlu cephesi var:

Kılıçdaroğlu, sağ/muhafazakar seçmenin de oyunu alabilmek için, daha önce Ekmeleddin İslamoğlu'nu çatı adayı göstermişti. Şimdi ise Abdullah Gül'ün adaylığı konuşuluyor.

Gül'ün "geniş bir mutabakat olması halinde adaylığı kabul edeceğim" sözleri tam da Kılıçdaroğlu ile aynı düşüncede olduğunu gösteriyor.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum