Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kaçınılmaz sonu Yeni partiler kurulacak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kaçınılmaz sonu Yeni partiler kurulacak

Seçmen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin siyasi hayata kattığı ittifaklara alıştı. Siyasi kulislerde yapılan analizlerde ise ittifakın 2023’te başka bir yapıya evrileceği dile getiriliyor.

Yerel seçimler yaklaşırken yapılan son araştırmalar, seçmenin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin siyasi hayata kattığı ittifaklara alıştığını gösteriyor.

Yeni sistemin neredeyse zorunlu kıldığı seçim ittifakları, bundan sonra her seçimde karşımıza çıkabilir.

İttifaklara başta direnen seçmen, artık bunu doğal karşılıyor. İttifakta son yapılan anketlere göre tüm firelere rağmen seçmenin desteğin yüzde 80’e çıktığını görebiliyoruz.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, siyasi kulislerde yapılan analizlerde, bunun 2023’te başka bir yapıya evrileceği dile getiriliyor. İddiaya göre, partiler ya birbirleriyle birleşecek ya da bu yapıyı benimseyen yeni partiler kurulacak. Özellikle partilerin oluşumunda köklü değişiklikler mümkün. Hiç beklenmeyen partilerin birbirleriyle ittifak yapmaları tabandaki sert ve keskin yapıyı yumuşatacak, geçişkenlikler artacak. Seçimlerde ittifaklar, seçmen tabanını buna hazırlayacak.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.