Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’dan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’dan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı’na hakaret ve tehdit ettikleri gerekçesiyle bugün Adliye’de ifade veren ve ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında da İbrahim Kalın’dan kısa bir açıklama geldi.

İbrahim Kalın iki sanatçı hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Keşke bu kişiler bizim çocukluğumuzun o masumiyet dönemlerinde izlediğimiz kahramanlar olarak kalsalardı.

İBRAHİM KALIN’IN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

-Terör örgütü DEAŞ ile mücadele sekteye uğramayacak ve aynı kararlılıkla sürecek.

-Türkiye hem Cenevre hem Astana sürecinin bir üyesi olarak krizin çözümü için diplomatik bir süreç yürütmektedir.

-Türk ekonomisi çöküyor şeklindeki yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.

-2019'da ekonomi politikalarını sürdüreceğiz.

-Doğu Akdeniz'de biz hukuk dışı fiili durumların yaratılmasına hiçbir zaman müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

-İsrail Başbakanı Netanyahu'nun gizli bir PKK sempatizanlığı mı var? Türkiye ne zaman PKK'ya bir operasyon yapsa ses İsrail'den geliyor.

-Netanyahu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili kullandığı ifadelere gelince, Cumhurbaşkanımızın mağdurlara tutumu bellidir.

-İsrail erken seçim kararı aldı. İsrail halkının takdiridir tabi.

-Amerikan heyeti bu hafta ülkemize gelecek, konunun koordinasyonu ele alınacak.

-Münbiç'le ilgili mutabık kalınan bir yol haritası vardır. Buna mugayir bir durum söz konusu değil. Bunun nasıl şekilleneceği yapılacak koordinasyon toplantılarında ele alınacak.

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunu açık ve net şekilde ABD Başkanı Trump’a iletti; ‘Terör örgütü IŞİD’i bölgeden temizlemek için Türkiye ve ABD olarak bizim terör örgütü YPG/PKK ihtiyacımız yok. Biz bunu iki ülke birlikte yapabiliriz ve bölgeyi istikrara kavuşturabiliriz. Böylece hem Suriye'nin toprak bütünlüğü noktasında önemli bir adım atarız hem de ikili ilişkilerimizde bir sorun haline gelen PYD/YPG/PKK meselesini de çözmüş oluruz. Bu teklif, yeni değil daha önce de yapıldı. Ama ilk defa bu görüşmede bunun karşılık bulduğunu ve bir talimata dönüştürüldüğünü gördük.

"(ABD'nin Suriye'den çekilmesi) Bu mekanizmanın şimdi çalışmaya başlamış olması elbette 14 Aralık'taki telefon görüşmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ikna edici argümanlarla Sayın Trump'ı bu karara sevk etmesinin bir neticesi."

-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine ABD Başkanı Trump, 2019 yılı içerisinde Türkiye'yi gelecek.

-Halk TV ekranlarında yayınlanan programı sonradan izledim. Söylenen sözlerin kabul edilmesi mümkün değil. Bunların eleştiri ya da mizah adı altında hoş görülmesi mümkün değil.

-İfadeleri okuduğunuz zaman, "Birilerini ayağından asarlar, başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşar" gibi ifadelerle Türkiye'deki mevcut iktidarı, Cumhurbaşkanımızı eleştiri bağlamında söylenen sözler. Bunlar bugünün Türkiyesiyle ilgili söylenmiş sözler.

-Sayın Cumhurbaşkanımız tepki vermeden savcılık resen soruşturma başlattı. Bunların her biri hem kişisel hem kamu, amme davası olabilecek konular.

-Bu kişiler bizim çocukluğumuzun o masumiyet dönemlerinde, izlediğimiz filmlerde hatırladığımız kahramanlar olarak kalsalardı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.