Cumhurbaşkanlığından flaş EYT ve Af Yasası açıklaması

Cumhurbaşkanlığından flaş EYT ve Af Yasası açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısının ardından son dakika açıklamalarında bulundu.

İbrahim Kalın, uzun bir süredir vatandaşlar tarafından merakla takip edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve Af yasası konuları ile ilgili gelen soruları cevapladı. İşte İbrahim Kalın’ın o açıklamaları…

ibrahimkalin.jpg

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) VE AF YASASI AÇIKLAMASI!

Kalın yaptığı açıklamada, 'Af konusu gündeme gelmedi. Adalet Bakanımızın bugün yaptığı sunumda yoktu. TBMM çatısı altında değerlendirebilirler. Bugün vatandaşın daha etkin ve kısa sürede yargıda netice almasını sağlayacak düzenlemeler gündemdeydi. Emeklilikte yaşa takılanlar da gündeme gelmedi." ifadelerine yer verdi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SINIRLARIMIZDAN UZAKLAŞTIRILMASI, MÜCADELENİN BİTTİĞİ ANLAMINA ASLA GELMEZ"

Kalın, "Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ve PKK ile mücadelesi, DEAŞ ile mücadeleyi zaafa uğratıyor' iddialarını ortaya atmak, bu terör örgütüne kol kanat germekten başka bir şey değildir." dedi.

Kalın, "Müttefiklerimizden terörün her türüne karşı açık, net tavır almalarını bekliyoruz. Bu ister Amerika Birleşik Devletleri olsun ister Avrupa Birliği olsun ister başka ülkeler olsun. PKK'yı kağıt üzerinde terör örgütü olarak tanımlamak tek başına yetmez, pratikte ne yaptığınız önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Barış Pınarı Harekatı çerçevesinde bu terör örgütünün (PKK/YPG) sınırlarımızdan uzaklaştırılması, bu mücadelenin bittiği, yahut yavaşladığımız, durakladığımız anlamına asla gelmez. Bunu açık ve net bir şekilde tekrar ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ!

Kalın, "(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti) Bu ziyaret talebi bizden gelmemiştir. Olup olmayacağına dair değerlendirmelerimiz devam etmektedir." açıklamasını yaptı.

Kalın, "(Erdoğan'ın ABD ziyareti) Bu ziyaretten amacımız Washington'a gitmiş olmak değil, tam tersine ülkemizin çıkarları doğrultusunda somut neticeler elde edebilmektir." dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.