Cumhuriyet yazarı ilan etti ‘Soros'un Türkiye'deki fedaisi’

Cumhuriyet yazarı ilan etti ‘Soros'un Türkiye'deki fedaisi’

George Soros'u Türkiye'ye taşıyan ismin Açık Toplum Vakfı eski Başkanı Can Paker olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, TESEV’de (Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı) ve Açık Toplum Vakfı’nda başkanlık yapan Can Paker hakkındaki “Geriye Bakmak Yok” isimli kitaptan alıntılarla bir yazı kaleme aldı; Paker hakkında "Soros'un fedaisi" tanımını yaptı.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Can Paker'in cezaevine girdikten 16 ay sonra iddianamesi hazırlanan Osman Kavala'dan daha çok Soros'a yakın olduğunu söyledi.

PEKER SOROS’UN TÜRKİYE FEDAİSİ

"Anılarında anlattığına göre Paker, Soros’la daha bir içli dışlı" diye yazan Terkoğlu, "Soros, Türkiye’ye geldiğinde Paker’in evinde ağırlanıyor. Paker, Soros’un doğum gününde, dünyanın öbür ucundan kalkıp giden özel davetlilerden oluyor.

Hatta kitaptan aktararak şunu söyleyeyim, Paker Soros’u Türkiye’ye taşıyan adam. Paker’in, Türkiye’de Soros’un fedailiğini yaptığını söyleyebilirim" dedi.

OSMAN KAVALA İLE SOROS İLİŞKİSİ

Yaklaşık 480 gündür cezaevinde olan, iddianamesi 16 ay sonra hazırlanan Osman Kavala, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından "Türkiye'nin Soros'u" sözleriyle tanımlanıyor. Hükümete yakın medya kuruluşları da Gezi Parkı soruşturmasında Osman Kavala dahil 16 kişiye müebbet hapis talebini “Sorosçulara Ağır Müebbet” başlıklı haberle duyurmuştu.

FETÖ ELEBAŞINDAN HEDİYELER ALDI

Paker'in 15 Temmuz darbe girişimi davalarında 1 numaralı sanık olan Fethullah Gülen'den hediyeler de aldığı, bu hediyelerin “Üzerinde Fethullah Gülen yazan TISSOT marka bir saat, 40 kokudan kendi yaptığı bir koku, bir de namaz takkesi” olduğu “Geriye Bakmak Yok” isimli 617 sayfalık kitapta yazıyor.

Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz, Terkoğlu'nun yazısının Twitter'dan paylaşarak, "Barış Terkoğlu, "Soros'un fedaisini" yazmış. Bu kişi kim mi? Mehmet Barlas'ın kayınçosu, Canan Barlas'ın biraderi, Cemil'in dayısı..." diye yazdı. Terkoğlu "Soros’un fedaisi" başlığıyla (25 Şubat 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Bazı soruların yanıtını belki de hiç bilemeyeceğiz. Yine de sormayalım mı?

Bu yazıyı hazırlarken hükümete yakın medya “Sorosçulara Ağır Müebbet” başlıklı haberini veriyordu. Osman Kavala ve 15 sanık hakkında müebbet hapis istendiği anlatılıyordu.

“GERİYE BAKMAK YOK”

657 sayfalık iddianameye henüz ulaşamadım. Ama masamın üstünde bekleyen “Geriye Bakmak Yok” isimli 617 sayfalık kitabı okumaya başladım. Can Paker’in anlattığı Fatih Vural’ın yazdığı biyografi pek bir ilginç görünüyordu.

FETÖ’NÜN GAZETESİNDE MESLEĞE BAŞLAMIŞ

Özgeçmişe bakarsanız Fatih Vural, gazeteciliği FETÖ’nün Zaman gazetesinde öğrenmiş. 2001-2012 arası bu gazetede çalıştıktan sonra Türkiye gazetesinin özel haber servisine transfer olmuş (Sahi FETÖ’den yetişenler neden hep “bazı gazeteler”de “bazı görevler”e gider). Nedense internetteki arşivi uçup gitmiş. Kitaptaki bolca “Hocaefendi” geçen satırları, FETÖ kumpaslarının ballandırılarak anlatıldığı ifadeleri okumasam Fatih Vural’ın düşünce dünyasını öğrenemeyecektim. Bugün kendisi nerede bilemiyorum!

SOROS’UN FONLARI AÇIK TOPLUM VAKFI’NA

Tanımayanlar için söyleyeyim, Soros’un fonladığı Açık Toplum Vakfı’nın yakın döneme kadar yönetim kurulu başkanıydı. TSK ile verdiği kavgadan hatırladığımız ve yine Soros destekli olan TESEV’in başındaki kişi de oydu.”

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.