Çuval dolusu oyla yakalandı

Çuval dolusu oyla yakalandı

Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi'nde 1187 nolu sandığa ait oylar çalındı.

Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi'nde 1187 nolu sandığa ait oylar çalındı. Bir kişi, çuvala doldurduğu oyları kaçırırken yakalanarak okulun bir odasına kilitlendi. Olayla ilgili tutanak tutulması ve gerekli işlemlerin yapılması için okula partilerin avukatları gönderildi.


Merkez Odunpazarı İlçesi Yenikent Mahallesi'nde bulunan Salih Zeki Anadolu Lisesi'nde sayımlar yapıldıktan sonra oylar çuvala konarak adliyeye gönderilmek üzere mühürlendi. Adliyeye götürülmek üzere bekleyen 1187 nolu sandığın oylarının yer aldığı çuval aniden ortadan kayboldu. CHP'li müşahitler durumu fark edince söz konusu 1187 nolu sandığın mühürlü çuvalını aramaya başladı. Bu esnada bir kişinin elinde çuval ile okul koridorunda kaçtığını gören CHP ve MHP'liler şahsı kovalayarak yakaladı. Gazetevatan'ın haberine göre partililer, içerisinde oylar olan çuval ile birlikte şahsı okulun bir odasına sokarak üzerinden kilitledi. CHP ve MHP'liler durumu parti yöneticileri ile polise bildirdi. Bunun üzerine CHP ve MHP'lilerin avukatları söz konusu okula gitti. Ayrıca konuyla ilgili polise bilgi verildi. Güvenlik tedbirinin olduğu bir okulda oyların mühürlü çuvalla kaçırılması şaşkınlığa neden oldu.

BÜYÜKERŞEN: OY ÇALINMASI MİLLETİN İRADESİNİN ÇALINMASIDIR

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, oyların çuval ile birlikte çalınmasına sert tepki gösterdi. Büyükerşen, "Bu ne biçim bir olay, bu ne biçim bir seçim. Nasıl bir okulda, hem de güvenlikli bir yerde oylar çalınır. Bu nasıl bir cüret ve bu neyin korkusu? Oy çalmak ne demek? Neden korkuluyor. Şehrin göbeğindeki bir okulda böyle bir olayın yaşanması utanç verici. Bu milletin iradesi, oyu nasıl çalınabilir. Bu milletin iradesine yapılan saygısızlıktır." dedi.

"9 ÖNEMLİ BÖLGEDE AYNI ANDA ELEKTRİKLER KESİLİYOR, NE ENTERESAN"

Büyükerşen, oyların yoğun olduğu kentin göbeğinde yer alan 9 ayrı bölgedeki okullarda ve adliyede elektriklerin kesilmesini de sert bir dille eleştirdi. Büyükerşen, şöyle konuştu: "9 semtte elektrikler aniden kesiliyor. Hem de en iyi ve gelişmiş bölgelerdeki oyların yoğun okullarda. Bir de adliyede elektrikler kesiliyor. Bu elektriklerin gitmesi sayımların tamamlanması sırasında oluyor. Bu görülmemiş bir fırıldaklık. Bu konuda yetkililer de bilgi vermiyor. Bu berbat bir durum. Daha önce adayımız Kazım Kurt, seçim günü elektriklerin kesileceğine dair duyumlar aldığını açıklamıştı ve 'umarız bu olmaz' demişti. İşte bakın hazırlanan fırıldaklar bugün ortaya çıkıyor. Hileli bir seçim yapılmıştır. Şimdi şüpheler içerisindeyiz." 

AK PARTİLİ SANDIK GÖREVLİSİ OYLARI KAÇIRMAK İSTERKEN YAKALANDI 

Eskişehir'de AK Partili olduğu iddia edilen sandık sorumlusu, görevli olduğu Salih Zeki Anadolu Lisesi'ndeki 1187 nolu sandığın oylarının bulunduğu çuvalı çalmak istedi. Çaldığı oyları okuldan çuval içerisinde kaçırırken, diğer partilerin görevlisi 3 kişi tarafından fark edildi. Okulun bir odasına kapatılan şüpheli şahıs, polis tarafından gözaltına alındı, olayla ilgili avukatlar tarafından tutanak tutuldu. 

Merkez Odunpazarı İlçesi Yenikent Mahallesi'nde bulunan Salih Zeki Anadolu Lisesi'nde sayımlar yapıldıktan sonra oylar çuvala konarak adliyeye gönderilmek üzere mühürlendi. Adliyeye götürülmek üzere bekleyen 1187 nolu sandığın oylarının yer aldığı çuval aniden ortadan kayboldu. CHP'li müşahitler durumu fark edince mühürlü çuvalı aramaya başladı. 

Bu esnada bir kişinin elinde çuval ile okul koridorunda kaçtığını gören CHP'liler şahsı kovalayarak yakaladı. 1187 nolu sandıktaki oyları çuval içerisinde çaldığı belirlenen şahsın AK Parti'nin söz konusu sandıktaki görevlisi olduğu fark edildi. CHP'liler, AK Partili sandık görevlisini okulun bir odasına sokarak kapıyı üzerinden kilitledi. Haber verilmesi üzerine polis olay yerine gelerek AK Parti görevlisini gözaltına aldı ve olayla ilgili tutanak tuttu. CHP'nin avukatları da okula gelerek tutanak tuttu. Okuldaki oyların çuval içerisinde AK Partili sandık görevlisi tarafından çalınmak istenmesi tepki topladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.