Damacana suya zam geldi, asgari ücretli çareyi çeşmelerde buldu

Damacana suya zam geldi, asgari ücretli çareyi çeşmelerde buldu

İstanbul’da 75 TL’ye ulaşan damacana su fiyatları vatandaşları yeni çözümler bulmaya yönlendirdi.

Dünya Gazetesi'nden Sırma Türe'nin haberine göre döviz kurundaki artış, tüm sektörlere zam olarak yansımaya devam ediyor. Hemen hemen her kaleme gelen zamlardan içme suyu da nasibini alıyor. Su fiyatlarına gelen son zamlar ise tüketiciler için ciddi bir gelir kalemi oluşturuyor.

19 litrelik damacana suyun fiyatının 75 TL’ye ulaşmasının ardından alternatif yollar aranıyor. İstanbullular kendilerine yakın bulunan mesirelik alanlardan su ihtiyacını karşılıyor. Özellikle gece saatlerinde çeşme başlarında sıra oluşurken, bidonlara su doldurmayı başaranlar evlerinde suları depoluyor.

 

4 KİŞİLİK AİLENİN AYLIK SU MALİYETİ ORTALAMA 1200 TL

 

Sıcaklıkların artışı sıvı tüketimi de artırıyor. Sağlıklı bir bireyin günlük ortalama 2,5 litre su tüketmesi gerekiyor. 4 kişilik bir ailenin günlük su tüketimi 10 litreyi buluyor. Bu da 2 günde 1 damacana su tüketilmesi anlamını taşıyor. 15 adet damaca suya yaklaşık 1200 TL bütçe ayrılması gerekiyor.

Yani asgari ücretli bir çalışan gelirinin yüzde 10’unu sadece içme suyuna harcıyor.

 

GÜNCEL SU FİYATLARI


Şuan, 1,5 litrelik sular 4- 12 TL arası, 5 litrelik sular 12-28 TL arası, 10 litrelik sular ise 24- 38 TL arası, 19 litrelik damacana sular ise yaklaşık 75 TL’den satılıyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.