Danışmanı seçim sonucunu açıkladı! Davutoğlu kimin yanında?

Danışmanı seçim sonucunu açıkladı! Davutoğlu kimin yanında?

Eski Başbakanlardan ve yeni bir parti kuracağı ile ilgili gündeme gelen Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı yarın yapılacak yerel seçimler için ilgin bir iddiada bulundu. Bayar, “AKP ve MHP İstanbul ile Ankara’yı kaybetti” dedi.

Yeni bir parti kuracağı iddia edilen eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun eski danışmanı Atılgan Bayar, “AKP ve MHP seçimi kaybetti. Ankara’daki fark 6 puan. İstanbul’daki fark 3 puan” açıklaması ile Davutoğlu’nun ittifak tercihini de ortaya koymuş oldu.

31 Mart yerel seçimleri öncesi, seçimlere ilişkin açıklamada bulunan Atılgan Bayar henüz oy bile kullanılmadan, AKP ve MHP'nin seçimi kaybettiğini iddia etti.

Davutoğlu'nun eski danışmanlarından olan Bayar, yaptığı paylaşımlarda MHP'nin marjinal bir parti haline geleceğini iddia ederek Ankara’daki farkın 6 puan, İstanbul'da ise 3 puan olduğunu savundu.

‘YEPYENİ MUTLU BİR TÜRKİYE’ VE ‘MART’IN SONU BAHAR’ BENZERLİĞİ

Atılgan Bayar'ın mesajında ki söylemler CHP’nin seçim sloganına benzerken, kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamalarda şu ifadeler yer alıyor:

“AKP ve MHP seçimi kaybetti. Ankara’daki fark 6 puan. İstanbul’daki fark 3 puan. Pazartesi sabahı yepyeni, daha mutlu bir Türkiye’ye uyanacağız. Siyaset yeni baştan tanzim olacak. AKP yönetimi kavgacı dili ve tasfiyeleri yüzünden nedamet getirmezse dağılıp tarihe karışacak. MHP yönetimi ya değişecek ya da MHP marjinal bir parti olacak. Hiç seçim kazanmayan ve yalnızca seçim kaybederek Başbakan ve Meclis Başkanı olmuş Binali Yıldırım yine bir seçim kaybetmiş olacak.”

Uzun süre danışmanlık yapan Atılgan Bayar'ın bu mesajları yalnızca kendi düşüncesi değil aynı zamanda Ahmet Davutoğlu’nun da mesajı olarak yorumlandı. Bu mesajla Ahmet Davutoğlu’nun ittifak tercihlerini açıkça ifade edildiği bir açıklama olarak görüldü.  

ERDOĞAN: BUGÜN BİZE İHANET EDENLER YARIN GİTTİKLERİ YERE İHANET EDERLER

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni pati kuracakları iddia edilen Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan hakkında şunları söylemişti; “Yola beraber çıktığımız bazı arkadaşlarımız, maalesef yola çıkarken onlara makam mevki verirken, her şey iyi güzeldi ama öyle anlar geldi ki 'Sen dinlen, buraya bir başkasını koyalım' dediğimizde bir de bakıyorsunuz ki bizim trenden inip başka bir trene biniyorlar. İşte bu kader birliği değildir, bu dava birliği değildir. Bugün bize ihanet edenler yarın da gittikleri yere ihanet edeceklerdir. Dolayısıyla değerli kardeşlerim, 31 Mart'a giderken, gereken dersi gerekenlere de vereceğinize inanıyorum."

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.