Danıştay üyesi ‘bereket getirir’ diye 1 dolar banknotu 50 dolara sattı

Danıştay üyesi ‘bereket getirir’ diye 1 dolar banknotu 50 dolara sattı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından gönderilen F serisi 1 dolarlık banknotların, işlerin açıldığı ve bereket getirdiğine inandığı FETÖ mensubuna bu paraları 50 dolara sattı.

Toplanan deliller ve tanık beyanlarının ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan esas hakkındaki mütalaalarda da örgütün ilginç taktikleri, FETÖ elebaşı Gülen'in gönderdiği F serisi 1 dolarlık banknotlardan nasıl medet umulduğu ortaya çıktı.Darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı Yargıtay 9. Ceza Dairesinde görülen duruşmalarda, örgütün Yargıtay ve Danıştay da nasıl yapılandığının detayları ortaya çıkmaya başladı.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mutahhar Keleşoğlu'nun bir davada mahkemeye sunduğu mütalaada, örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından bazı FETÖ mensuplarına dağıtılan F serisi "1 dolara" ilişkin ifadeler ve tespitlere yer aldı.

1 DOLAR BANKODU 50 DOLARA SATTI

Buna göre, bazı örgüt mensuplarına ABD’de yaşayan Fettullah Gülen tarafından 1 dolar gönderildi. Örgüt üyelerinden bu 1 dolarların cüzdanlarda taşınması istendi.

Örgüt üyeleri, F serisi 1 dolarların bereket getireceğine, işlerin açılacağına inandı. FETÖ'ye yönelik operasyonlarda "1 dolar" ele geçirilenler arasında bazı Yargıtay ve Danıştay üyeleri de vardı.

FETÖ'nün Danıştay imamı eski Danıştay üyesi Galip Tuncay Tutar ise kendisine ABD'den gönderildiğini söylediği 1 doları satmayı tercih etti. Tutar, söz konusu F serisi 1 doları arkadaş ortamındaki bir kişiye 50 dolar karşılığında sattı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.