Danıştay'ın iptal kararını hiçe sayan TÜGVA, MEB ile protokol yeniledi

Danıştay'ın iptal kararını hiçe sayan TÜGVA, MEB ile protokol yeniledi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında Danıştay’ın iptaline karşın yeniden protokol imzalandı.

Danıştay, Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu’nda bulunduğu TÜGVA ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolü daha önce iptal etmişti. Ancak yüksek yargının bu “İptal” kararını hiçe sayan TÜGVA’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile yeni bir protokol imzaladığı ortaya çıktı.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz tarafından imam hatip okullarına, protokole ilişkin uygulama kılavuzu gönderdiğini gündeme getirmişti.

 

TÜGVA HAREKETE GEÇTİ

 

Kılavuzda, etkinliklerin gerçekleştirilmesi için okullarda uygun ortamların hazırlanacağı, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin etkinlik ve çalışmalarda öğretmen görevlendireceği, okul müdürlüklerinin öğretmen ve öğrencileri teşvik edeceği, konferans salonlarını, sınıfları, derslikleri, atölye ve laboratuvarları hazır bulunduracağı belirtilmişti. 6 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlayacağının açıklanması ile birlikte TÜGVA da protokol kapsamında harekete geçti.

TÜGVA Ankara İl Temsilcisi Metehan Hacımustafaoğlu tarafından Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazı ile il milli eğitim müdürlüğünden bir dizi talepte bulunuldu. Protokol kapsamında hazırlanan kılavuzun müdürlüğün Temel Eğitim, Ortaöğretim, Mesleki ve Teknik ile Hayat Boyu Öğrenme bölümlerine bağlı okul ve kurumlara gönderilmesi istendi.

TÜGVA’nın yazısı doğrultusunda MEB ile TÜGVA arasındaki protokol, aynı gün Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderildi ve protokolün, okul müdürlüklerine duyurulması istendi. İlçe milli eğitim müdürlükleri de söz konusu protokolü tüm ilkokul, ortaokul ve lise müdürlüklerine iletti. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.