Dans Trio’dan ilk temsil

Dans Trio’dan ilk temsil

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, sonbahar esintisi üçlü bale Dans Trio’yu sanatseverlerin beğenisine sundu. ‘Bahar’, ‘Nox’ ve ‘Bolero’ eserlerini kapsayan Dans Trio; geçtiğimiz akşam ilk kez izleyicilerin karşısına çıktı ve büyük beğeni topladı.

Geçtiğimiz sanat sezonu dünya prömiyeri yapan neoklasik bale ‘Bahar’, S. Rahmaninov imzalı müziği ve Orkan Dann koreografisi ile üçlemenin ilk eseriydi. İkinci eser ‘Nox’ ise; koreografisi Deniz Özaydın’a, müziği Utku Şilliler’e ait modern bir bale olarak seyirciden yoğun beğeni kazandı.

 

Üçüncü olarak, 20. yüzyılın en önemli bestecilerinden Maurice Ravel’in 1928 yılında bestelediği en son bale müziği üzerine, koreograf Uğur Seyrek’in neoklasik baleden modern baleye geçişin gözlendiği etkileyici eseri ‘Bolero’ sahnedeydi. Uğur Seyrek’in diğer tüm koreografilerinde olduğu gibi hayattan kesitler alınarak, kadın-erkek ilişkileri üzerine kurulu olan eser bale severlerden büyük alkış aldı.

 

Dans Trio; 5,7 Kasım tarihlerinde saat: 20.00’de, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde izleyicilerin karşısında olmaya devam edecek.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.