Dansın ‘Ana-Log’ hali

Dansın ‘Ana-Log’ hali

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin Modern Dans Topluluğu MDTistanbul proje grubu, 13 Kasım'da Dans Ana-Log programıyla tekrardan sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Dans Ana-Log, MDTist'in 10.sezonunda, hem geçmişine baktığı,  hem de yüzünü ileriye dönük yaratıcılığa çevirdiği bir program. Deniz Özaydın, Evrim Akyay, Ejder-Deniz Keskin, Ebru Cansız ve Işıl Bıçakçı'nın dinamik koreografileri Dans Ana-Log programının bütününü oluşturuyor. Program beş orta ölçek eserden oluşuyor ve beş eser de farklı dinamiklere ve renklere sahip.

 

Dans Ana-Log kavramı hem analog müzik tanımına işaret ediyor,  hem de

‘günlük, seyir defteri’ anlamına gelen log kelimesini ‘ana’ kavramı ile birleştirerek, seyircilerine sunuyor.

 

Elektronika progamının elektronik müziklerinden sonra, analog müziklerle yapılmış eserlerden oluşan Dans Ana-Log’da; Tuluğ Tırpan, Utku Şilliler, Tolga Zafer Özdemir gibi müzik insanlarının müzikleri 25 dansçıyla hayat buluyor.

 

Hem yeni nesil koreografi yaklaşımlarının yansımalarını hem de modern dans tekniklerinin en güzel örneklerini sergileyecek olan Dans Ana-Log programı, sadece 3 temsil olarak planlandı. Temsiller 13 ve 20 Kasım ve 4 Aralık’ta Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.