Dar gelirliye destek paketi! 6 milyon kişinin borcunu devlet ödeyecek

Dar gelirliye destek paketi! 6 milyon kişinin borcunu devlet ödeyecek

Dar gelirlilerin icra ve haciz sorununu çözmen için devlet harekete geçti. Hazırlanan yeni paketle 6 milyon kişinin 30 milyar liralık borcu tasfiye edilecek.

Hükümet tarafından dar gelirlilerin icra borçlarına yönelik yeni bir paket hazırlandı. Paket kapsamında 6 milyon dar gelirli vatandaşın 30 milyar TL tutarındaki icralık borçları, devlet tarafından tasfiye edilecek. Bu sayede elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları devlet üstlenmiş olacak.

Hükümetin uzun süreden bu yana üzerinde çalıştığı dar gelirlilere destek paketiyle ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Paketle 6 milyona yakın vatandaşın icra takibine düşen 30 milyar lira civarındaki borcu tasfiye edilecek.

 

ELEKTRİK VE SU GİBİ TEMEL İHTİYAÇLARDAN KAYNAKLANAN BORÇLARI DEVLET ÜSTLENECEK

 

NTV'de yer alan habere göre paket iki ayaklı olacak. Buna göre, 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşecek. Bu amaçla ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek. Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları devlet üstlenmiş olacak. Böylece bu kapsamdaki vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak.

 

VARLIK ŞİRKETLERİ'NE DEVREDİLEN 2 BİN 500 TL'YE KADAR OLAN BORCU DEVLET ÖDEYECEK

 

Paketin ikinci ayağını ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlar oluşturacak. Bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek. Düzenleme Meclis'ten yasa çıkarılarak yürürlüğe girecek.

 

BAKAN NEBATİ DE AYRINTILARI AÇIKLADI

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında konuyla ilgili ayrıntıları verdi. Bakan Nebati, "Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek" dedi.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.