Darbe gecesi Dalaman’dan getirmişti! Erdoğan’ın pilotu da FETÖ’cü çıktı

Darbe gecesi Dalaman’dan getirmişti! Erdoğan’ın pilotu da FETÖ’cü çıktı

15 Temmuz günü Erdoğan, Marmaris’teki otelinden çıktıktan sonra, Dalaman’a geçmiş, ardından da THY uçağı ile İstanbul’a gelmişti. Örgüt o gece F-16’larla dehşet saçarken asıl büyük tehlikenin Erdoğan’ın da içinde bulunduğu uçakta olduğu ortaya çıktı.

Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan 15 Temmuz darbe girişiminde yeni detaylar ortaya çıktı. Marmaris’teki otelinden İstanbul’a geçmek üzere hareket eden Erdoğan’ın THY’e ait uçağının pilotunun da FETÖ üyesi olduğu öğrenildi.

3N Medya Grup Başkanı Murat Kelkiltoğlu, Show Radyo ve Radyo Viva ortak yayınında konuya ilişkin çarpıcı bilgiler verdi. 

Kelkitoğlu’nun açıklamalarına göre, Türkiye’yi ele geçirmek isteyen FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da yaptığı darbe girişimi esnasında, Cumhurbaşkanı’nın Dalaman’dan İstanbul’a getiren THY Pilotu Barış Yurtseven’in FETÖ bağlantısı olduğu ortaya çıktı.

Barış Yurtseven’in örgüt bağlantısının tesadüfen aydınlatıldığı belirtilirken, o gece uçağın çevrimiçi takibini sağlayan transponder cihazını kapatmadığı gerekçesiyle Şubat 2017’de işine son verilen Yurtseven, daha sonra Atlas Jet’e iş başvurusunda bulundu.

SAVCILIĞA BAŞVURUSU, ÖRGÜT BAĞLANTISINI ORTAYA ÇIKARDI

Örgütle bağlantısı olan kişileri çalıştırmak istemeyen Atlas Jet ise Yurtseven’den, herhangi bir örgüte üye olup olmadığına dair temiz yazısı talep etti.

Bunun üzerine cumhuriyet savcılığına başvuru yapan Yurtseven’in savcılık tarafından yapılan soruşturmasında örgütle olan tüm bağlantıları ortaya çıktı.

GÜLEN’İN ÇAĞRISINA UYMUŞ!

Barış Yurtseven’in 17-25 Aralık kumpasının ardından FETÖ elebaşısının, paraları Bank Asya’ya yatırın çağrısı üzerine BMW marka otomobilini satarak örgüte bağlı bankaya 200 bin TL yatırdığı öğrenildi.

Aynı günlerde eşinin de Bank Asya’ya yüklü miktarda para yatırdığı belirlendi.

CEMİL KOCA İLE GÖRÜŞMÜŞ!

Yurtseven hakkında sürdürülen soruşturmada, FETÖ’nün sözde Ankara il imamı olan ve iş adamlarından himmet adı altında para toplayan Cemil Koca ile de 2009-2014 seneleri arasında birçok kez görüşme yaptığı tespit edildi.

Yurtseven’in adına kayıtlı olan cep telefonundan ByLock hesabı olan örgüt üyeleriyle defalarca görüşmeler yaptığı da HTS kayıtlarından öğrenildi.

İfadesi alınan Yurtseven, BMW marka arabasını sattığını ve yeni bir araç alacağını, bu zaman zarfı içinde şube müdürü dostunun ricası üzerine parayı bir süreliğine Bank Asya’ya yatırdığını ifade etti. Ancak araç alacağı şirketle anlaşamaması sonrası paranın bankada kaldığını belirten Yurtseven, daha sonra peyder pey parayı hesaptan çektiğini öne sürdü.

Eşi Deniz Yurtseven’in de kayınvalidesinin birikimlerini yine Bank Asya’nın Yenimahalle Şube Müdürü olan dostunun isteği üzerine bu bankaya yatırdığını belirten Yurtseven, FETÖ ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığını söyledi.

Cumhuriyet Savcılığı, Barış Yurtseven hakkında; ‘FETÖ içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suretiyle atılı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan dava açılmasına karar verdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.