Darbe girişimi sonrası Sudan Cumhurbaşkanı Beşir kayıp

Darbe girişimi sonrası Sudan Cumhurbaşkanı Beşir kayıp

Sudan'dan gelen son dakika haberlerine göre darbe girişimi devam eden Sudan’da, ordu devlet televizyonunu ele geçirdi, Cumhurbaşkanlığı Sarayını kuşattı ve Cumhurbaşkanı Beşir ise kayıp.

Sudan'da darbe girişimi ile ordu, devlet televizyonu ve radyosunu kuşattı, askerler içeriye girdi. Sokaklarda asker ve ordu bünyesindeki Hızlı Destek Kuvvetleri mensupları konuşlandı. Yine Hartum havalimanından uçak seferleri durdurulurken, iktidar partisi liderlerinin gözaltına alınmaya başlandı.

DEVLET TELEVİZYONU'NDAN DUYURULDU

Sudan devlet televizyonu ve radyosunda sabahın erken saatlerinden itibaren ulusal marşlar ve şarkılar yayınlanırken, alt yazıda ordunun kısa süre içerisinde önemli bir açıklama yapacağı ifadesi yer alıyor.

CUMHURBAŞKANI ÖMER EL BEŞİR’DEN HABER ALINAMIYOR

Görgü tanıkları, ordunun başkent Hartum'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı binasını da kuşattığını ifade etti. Yine Hartum Uluslararası Havalimanında uçak seferleri durdurulurken gelen uçakların inişine izin veriliyor.

İKTİDAR PARTİSİ YÖNETİCİLERİ GÖZALTINA ALINIYOR

Sudan’da iktidardaki Ulusal Kongre Partisinin 100'den fazla yöneticinin Sudan istihbaratı tarafından tutuklandığı bildirildi. Tutuklananlar arasında partinin Başkanı ve eski Savunma Bakanı Abduurrahim Muhammed Hüseyin'in de bulunduğu kaydedildi.  

sudanasker.jpg

CUMHURBAŞKANINI GÖREVDEN ALMA KARARI

Al Mayadeen gazetesi, ülke ordusunun Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir ve hükümeti görevden alma kararı aldığını bildirdi. Yine Al Hadath gazetesi, kaynaklarına dayanarak Sudan Cumhurbaşkanı el Beşir'in istifasını doğruluyor.

PROTESTOLAR DÜZENLENİYOR

Sudan geçen yılın Aralık ayından bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği ve devlet başkanı Ömer el-Beşir'in görevi bırakmasının istendiği gösterilere sahne oluyordu. Dün akşam saatlerinde Sudan’da darbe girişimi haberleri gelmiş olup henüz bir çok konunun ise açığa çıkmamıştı.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.