DARBE Mİ OLDU?

DARBE Mİ OLDU?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan günlerdir ortalarda yok. Köprüler kapatıldı. Genel Kurmay önünde yoğun hareketlilik var. Darbe söylentileri geliyor.

11 Temmuz'dan itibaren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ortalarda gözükmemesinin ardından İstanbul'da Köprüler kapatıldı. Ankara'da ise jetler havada uçtu. Genel Kurmay Başkanlığı önünde de yoğun bir hareketlilik var. 

 

Tüm bu yaşananlar, sosyal medyada ve gelen haberlerde Darbe mi oldu sorusuna neden oldu. Ülke olarak, kimsenin tam bir bilgisi yok. Kamuoyunda şaşkınlık ve bilgisizlik hakim. 

 

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın rehin alındığı bildirilirken, Yenimahalle'deki MİT Merkezi'nde yoğun silah seslerinin de geldiğine dair bilgiler de geliyor.

Bir takım askeri birliklerin de TRT'ye girdiği ifade ediliyor.

Genelkurmay’ın bilgilendirme amaçlı kullandığı e-posta adresinden gelen bilgide “ülke yönetimine bütünüyle el konuldu” ifadesi kullanıldı.

Açıklama metni şöyle:

“Türk Silahlı Kuvvetleri anayasal düzenin, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin tekrar temin ve tesisi; ülkede hukukun üstünlüğünün yeniden hakim kılınması; bozulan asayiş düzeninin tekrar sağlanması maksadıyla ülke yönetimine bütünüyle el konulmuştur.

Tüm uluslararası anlaşmalarımız ve taahhütlerimiz geçerliliğini korumaktadır. Tüm dünya ülkeleri ile iyi ilişkilerimizin devam edeceğini temenni ederiz.”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da bir açıklama yaparak TSK'nın bildirisini "korsan bildiri" olarak nitelendirildi.

Ankara'da jetler havada hala alçak uçuşlar yapıyor. Ankara'da bomba seslerinin de geldiği bilgiler arasında.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.