Darbeci CIA ajanına yakalama kararı

Darbeci CIA ajanına yakalama kararı

15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan FETÖ’ye ve ona destek veren dış güçlere karşı operasyonlar, soruşturmalar, gözaltılar ve tutuklamalar tüm hızıyla devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı darbeci CIA ajanı hakkında yakalama kararı çıkarttı.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e yakınlığıyla tanınan eski CIA ajanı Henri Barkey hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yakalama kararı çıkarttığı öğrenildi.

Star Gazetesi’nde yer alan habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan sorumlu Başsavcıvekili Hasan Yılmaz’ın yürüttüğü soruşturmada, 15-16 Temmuz 2016 tarihinde Büyükada Splendid Otel’de yapılan toplantıda Henri Jack Barkey’in darbeyi organize edip koordine ettiği ileri sürüldü.

ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz ile Osman Kavala’nın da tutuklandığı soruşturma dosyasındaki bulgulara göre Henri Barkey’in şüphelilerle Türkiye ve yurt dışında bir araya geldiği ve toplantılar yaptığı iddia ediliyor.

Eski CIA ajanı olan Henri Barkey, Ortadoğu uzmanı ve ılımlı İslam teorisyeni olarak tanınıyor. Zaman zaman Türkiye’ye gelen Barkey, Fethullahçılara uzun yıllardır verdiği destekle biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.