Datça’da yangın büyüyor!

Datça’da yangın büyüyor!

Muğla’nın Datça İlçesi’nde başlayan yangın büyüyor. Akşam saatlerinde kontrol altına alındığı bildirilen yangın başka bir alanda tekrar başladı.

Muğla, Datça’da başlayan yangın başka bir alana sıçradı. Datça ilçe merkezine 30 km mesafedeki yangın makilik bir alanda başladı.

 

datca-y-min.jpg

 

Cumalı Mahallesi Palamutbükü limanı civarında televizyon verici antenleri ve su deposunun bulunduğu yüksek tepede makilik bir alanda çıkan yangın, karadan ve havadan iki helikopter ile yapılan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışıldı.Saat 18.30 sıraları kontrol altına alınan yangın tekrar başladı.

 

 

datca-yan-min.jpg

 

Yeniden başladı

Helikopterlerin olay yerinden ayrılmasından yaklaşık bir saat sonra soğutma çalışmaları yapılırken, bölgeye yakın bir alanda alevler yeniden başladı. Esen kuvvetli rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede tekrar etkili oldu. Olay yerinde bulunan, Datça Orman İşletme Şefliğine bağlı 7 arozöz ve 30 orman işçisi ile Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi’nden (MAFGAME) gönüllüler yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor.

Alevler tepeden sahile doğru bir hat halinde aşağıya inmeye başlarken; rüzgarın doğudan batıya doğru eserek, alevleri yerleşim alanlarından uzaklaştırması olası bir facianın önlenmesini sağladı. Ancak kuvvetli rüzgarın ters dönmesi durumlunda, Palamutbükü sahili ve liman bölgesindeki bazı yerleşim yerlerini tehdit edebileceği belirtiliyor.

Yangına müdahale eden arazöz ve itfaiyelerin su ihtiyacının karşılanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi'nin su tankerleri de bölgede bulunuyor.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.