Davutoğlu 'Dokunulmazlıkları Kaldıralım' Dedi, Havuz yazarları İtiraz Etti

Davutoğlu 'Dokunulmazlıkları Kaldıralım' Dedi, Havuz yazarları İtiraz Etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tüm dokunulmazlıkları kaldıralım teklifinde bulundu. İlk tepki ise Cumhurbaşkanlığı Saray'ına yakın gazetecilerden Cemil Barlas'tan itiraz geldi. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik çağrısına Başbakan Davutoğlu'ndan farklı bir çıkış geldi.

Davutoğlu, dokunulmazlıklar konusunda muhalefetin de eleştirilerini dikkate alarak sadece HDP'lilerin değil, Meclis'te dosyası bulunan bütün milletvekillerinin, parti ayrımı gözetmeksizin dokunulmazlıklarını kaldıralım teklifinde bulundu. Muhalefetten bu konuda cevap beklediğini açıkladı.

Davutoğlu'nun "Meclis'te 506 dokunulmazlık dosyası var, hepsini kaldıralım" teklifine Saray'a yakın gazeteci Cemil Barlas'tan tepki geldi.

Barlas, biz siyaseti yargılamak istemiyoruz.. teröristi yargılamak istiyoruz.. niye bütün dokunulmazlıklar kalksın ki.." diye sordu...

Öte yandan AKP'ye yakın isimlerden birisi olan Ömer Turan da Başbakan Davutoğlu'nun dokunulmazlıklar konusundaki bu çıkışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı Davutoğlu'nun bir hamlesi olarak değerlendirdi.

Ömer Turan, şu Tweeti attı;

"Davutoğlunun bugünkü sürpriz çıkışı çok derin bir hamle. Ama bu hamle ne HDP'ye, ne de CHP'ye karşı dün tarihi açıklama yapan Erdogana karşı"

DAVUTOĞLU'NU "BİNALİ YILDIRIM OPERASYONUNA" CEVABI

Öte yandan Ankara kulislerinde bir süredir, Erdoğan'ın Davutoğlu'ndan oldukça rahatsız olduğu ve onun yerine Binali Yıldırım'ı getirmek istediği konuşuluyor.

Hatta geçtiğimiz günlerde Gazeteci Metehan Demir, AKP'nin başka isimle Mayıs ayında kongrenin yapılması için bir spor salonu ile ön görüşme yaptığını bile yazmıştı.

Özetle, Davutoğlu'nun bu çıkışı, Saray'ın Binali Yıldırım operasyonuna bir cevap olarak da değerlendiriliyor...

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.