Davutoğlu, Erdoğan'dan bakın neler istemiş! Bu yüzden mi görevden alındı?

Davutoğlu, Erdoğan'dan bakın neler istemiş! Bu yüzden mi görevden alındı?

Gazeteci Ahmet Kekeç, Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "ne isteyip de kendisini dışarıda bulduğu" sorusunun cevabını verdi.

Gazeteci Ahmet Kekeç, bugün kaleme aldığı yazısında yeni parti kurma hazırlığında olan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan "ne isteyip de kendisini dışarıda bulduğu" sorusunun cevabını verdi.

Kekeç, Şehir Üniversitesi üzerinden yürütülen mağduriyet algısını açığa çıkararak "Davutoğlu, sık sık görüştüğü Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tevarüs etmiş olacak ki, gerçeği çarpıtıyor." dedi.

Siyasal bir örgütlenme içerisinde olan Davutoğlu hakkında "Erdoğan'dan ne istedi de birden kendisini dışarıda buldu?" sorusunu yanıtlayan Kekeç, Davutoğlu'nun parti kurmaktaki niyetini de şu sözlerle anlattı:

...

Bile bile gerçeği çarpıtan bu zat, biliyorsunuz, parti kurmaya hazırlanıyor... Daha doğrusu, “Sana vefadan başka bir şey göstermeyeceğim” dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı (çünkü Erdoğan’ın yaptığı hiçbir şeyi beğenmiyor) siyasal bir örgütlenmeye gidiyor.

Diyeceksiniz ki, “Erdoğan’dan ne istedi de, birden kendisini dışarıda buldu?”

 

Erdoğan’dan istedikleri şunlardı:

 

“Bir an önce parlamenter sisteme dön. Genel başkanlıktan istifa et. Ben Başbakan olayım. Ekonomi kötü yönetiliyor. Ekonominin yönetimini bizim İbrahim Turhan türünden birine ver.

Batılı ortaklarımızla kavga etme... Ne istiyorlarsa ver... YPG, S-400 filan... Bunlardan vazgeç...

Etrafını derhal boşalt; bizim çocuklardan mürekkep yeni bir “etraf” oluştur ve medyadaki adamlarımıza (Karar gazetesi çalışanlarına) yer aç.”

Zannetmeyin ki kafasındaki iktidar modelini hayata geçirmek için parti kuruyor.

Hayır...

İntikam için parti kuruyor.

Erdoğan’dan “bir-iki puan” tırtıklarsa, görevini yapmış olacak.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum