Davutoğlu PKK ağzı ile konuştu: "Dağa, taşa ayrıştırıcı sloganlar yazılarak"

Davutoğlu PKK ağzı ile konuştu: "Dağa, taşa ayrıştırıcı sloganlar yazılarak"

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Van Kongresindeki konuşmasının, PKK'nın söylemleri ile aynı olması dikkat çekti.

"Ana dilde eğitim" savunuculuğu yaparak PKK'nın söylemini tekrarlayan Ahmet Davutoğlu, yine PKK ve Türk kimliğinden rahatsız olanların eleştirdiği "Ne Mutlu Türküm diyene" sözünü hedef aldı.

Davutoğlu, Gelecek Partisi'nin Van kongresinde Kürt açılımı ile ilgili mesajlar vererek, 

“Bir tek Kürdün aidiyet sorunu hissettiği Türkiye huzurlu olamaz” dedi. Ana dilin eğitimde ve sosyal hayatta öğretilmesinin aidiyet bilincini güçlendireceğini iddia eden Davutoğlu, belediyelerin İçişleri yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanması gerektiğini söyledi.

KÜRTLER EŞİT VE HUZURLU DEĞİLMİŞ!

"Serok Ahmet" Davutoğlu, "Kürtlerin kendisini özgür, eşit ve huzurlu hissetmediği bir Türkiye’de hiçbirimiz huzurlu olamayız." ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

Bilinmelidir ki, buradaki hiçbir kardeşimiz yalnız ve sahipsiz değildir. Bir tek Kürdün aidiyet sorunu hissettiği Türkiye huzurlu olamaz… Bir tek Kürde, Van’da, Diyarbakır’da, İstanbul’da, Suriye’de, Irak’ta sahip çıkamayan Türkiye kudretli değildir… Müreffeh ve güçlü Türkiye bir tek Kürdü Washington’ın, Moskova’nın, Fransa’nın veya bölgesel güçlerin himayesine mahkum etmeyen Türkiye’dir. Türkiye demokratik değerleri içselleştirerek, demokrasiyi inşa ederek güçlü Türkiye olur. Hiçbir ayırımcılığa müsaade etmeyen bir adalet sistemi kurduğumuzda Türkiye güçlenir. Güçlü bir Türkiye inşa etmek için bölgeye, komşu coğrafyamıza, Kürtlerin yaşadığı coğrafyaya tehdit nazarıyla bakmamanız gerekir. Kürtlerin kendisini özgür, eşit ve huzurlu hissetmediği bir Türkiye’de hiçbirimiz huzurlu olamayız."

HEDEFİNDE "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" SÖZÜ VAR

Davutoğlu'nun eleştirileri bununla sınırlı kalmadı. İsim vermeden "Ne Mutlu Türküm diyene" sözünü eleştiren davutoğlu, "Bugün geldiğimiz durum maalesef eski Türkiye atmosferine geri dönüştür. Dağa taşa yeniden ayrıştırıcı sloganlar yazılarak ülke birliğinin sağlanacağı zannedilen bir Türkiye’dir. Bugün Türkiye korkular ve tabularla idare edilmeye çalışılan bir ülkedir. Korkular ve tabulardan hukuk çıkmaz, adalet çıkmaz, huzur çıkmaz. Korkulara ve tabulara teslim olanlar geleceği inşa edemezler. Gelecek Partisi ülkemizde hiçbir kardeşimizin aidiyet sorunu yaşamadığı, herkesin hukuk önünde eşit olduğu bir ülke arzulamaktadır.

 

KÜRT SORUNU

Davutoğlu'nun Türkiye'de yaşanan bölücü faaliyetlerin bir terör-PKK sorunu olduğunu görmezden gelerek ısrarla "Kürt sorunu" olarak dile getirmesinin, PKK ve PKK'yı destekleyen Emperyalist güçler ile aynı söylemde olması dikkatlerden kaçmadı. Ana dilde eğitim sözü veren Davutoğlu'nun konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

"Kürt meselesi esas olarak ülkemizdeki demokratik hakların eksikliğinden ve bu eksikliğin istismar edilmesinden kaynaklanmıştır. Çözüm kimliklere dayalı her türlü̈ ayrımcılığın engellenmesidir. Çözüm, insan hak ve özgürlüklerine ve insan onuruna dayalı demokratik bir anayasanın hayata geçirilmesidir. Çözüm, milletimizin her bir ferdinin bu ülkenin eşit ve onurlu bir vatandaşı olduğu inancını pekiştirmektir. Gelecek Partisi, Türkiye’nin demokratikleşme sorunlarını çözmüş, toplumsal yaralarını sarmış̧, her türlü̈ ötekileştirme ve aidiyet sorunlarını ortadan kaldırmış̧, müreffeh ve huzurlu bir ülke olmasını amaç̧ edinmektedir. Ülkemizin enerjisini ayrılıklar, ötekileştirmeler ve insan hakları ihlalleriyle harcamasını büyük bir kayıp olarak görüyoruz. Bu bağlamda tüm demokratik ve kalkınmış̧ ülkelerde olduğu gibi ana dilin eğitimde ve sosyal hayatta öğretilmesi ve kullanımının, vatandaşlarımızın bu vatana duydukları aidiyet bilincini güçlendireceğine, toplumsal barış̧ ve dayanışmamızı tahkim edeceğine inanıyoruz."

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum