Davutoğlu: Tekalif-i Milliye benzetmesi hem yanlış hem tehlikelidir

Davutoğlu: Tekalif-i Milliye benzetmesi hem yanlış hem tehlikelidir

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilan ettiği Milli Dayanışma Kampanyası'nı eleştirdi ve, “Tekalif-i Milliye benzetmesi tehlikelidir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, korona virüs salgını başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Korona virüs ile mücadelede sağlık çalışanlarına koruyucu ekipman sağlanması hususunda hala sorunlar yaşandığını ifade eden Davutoğlu, “Bugün birçok yerde hala koruyucu ekipman yetersizliği var. Her hastanenin yakınında bulunan otelleri sağlık çalışanlarının barınması için kullanalım. 3 maaş ikramiye verelim, gerekirse iki maaş ödeyelim” diye konuştu.

‘NOKTASAL DEĞİL, SİSTEMATİK TEDBİRLER ALINMALI’

Devlet yetkililerinin noktasal değil, sistematik tedbirler alması gerektiğini anlatan Davutoğlu, “Konut kredisine destek sağlamak noktasal bir tedbirdir, karşılığı yoktur. Maske satmak devletin işi değil, maske sağlamak devletin görevidir. Bir bakanımız maske satacağız diyorsa devletin acizliğini ortaya koymuş olur. Tepki gelince maske sağlamanın yolları yöntemleri düşünülmeye başlandı. Bunlar noktasal tedbirleridir, sistem mantığı ile düşünün” dedi.

‘2020 BÜTÇESİ DERHAL REVİZE EDİLMELİ, BİRİNCİ ÖNCELİK SAĞLIK OLMALI’

Siyasi partiler ile görüşülerek 2020 bütçesinin derhal revize edilmesi gerektiğinin altını çizen Ahmet Davutoğlu, “Daha fazla gecikmeden bütçenin yapısı A’dan Z’ye değişmelidir. Böyle bir revizyonda bütçenin büyük bölümü sağlığa ayrılmalı. Biyolojik güvenlik diye bir kavramı artık gündemimize almamız lazım. Sağlık AR-GE’sine ayrılacak bütçe ile aşı ve diğer koruyucu malzemelerin tedarikini sağlamak için en büyük pay sağlığa ayrılmalı. İkinci büyük pay da gıda-tarım tedarikine ayrılmalı. Krizin tırmanmasında öncelikli konu büyükşehirlerin gıda tedarikidir. Üçüncü öncelik eğitimdir. Dördüncüsü de sosyal yardımlar. Bu dört alanı önceleyen, bunun dışındaki bütün bütçe harcamalarını sınırlayan, özellikle israf faaliyetlesin dondurulması ve durdurulması lazım. Süratle bir bütçe revizyonu için çalışmalara başlamalısınız” dedi.
Diğer yandan taşıt ve yolcu garantisi verilerek Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilen köprü, otoyol ve havaalanı yatırımları konusunda acil tedbir alınması çağrısında bulunan Davutoğlu, “Bu yatırımların bu yılki fark ödemeleri ya önümüzdeki yıllara kaydırılmalı ya da devir sürelerinin uzatılması sağlanmalıdır” dedi.

‘TEKÂLİF-İ MİLLİYE BENZETMESİ TEHLİKELİDİR’

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği Milli Dayanışma Kampanyasına da değinerek şöyle konuştu:
“Günlerdir toplumsal enerjimizi tüketen yardım kampanyasında toplanan miktar, bu kriz için ayrılan fonun çok küçük bir bölümüne anca denk gelir, toplanan vergi gelirlerinin yanında ise adeta ‘devede kulak’ kalmakta. İşin propagandasına değil, esasına odaklanılmalı! Herkes kendi işine odaklansın. Kızılay, AFAD, STK ve yerel yönetimler yardım toplasın. Ama devletin Cumhurbaşkanı düzeyinde yardım toplamasını amaç ve yöntem yönünden sakıncalı görüyorum. Bu dönem topluma para enjekte dönemi, toplumdan para çekme dönemi değil. Bugün toplanan yardımla vurgulanan Tekalif-i Milliye benzetmesi tehlikelidir. Tekâlif-i Milliye’nin gündeme getirilmesi yanlıştır. Savaş şartları içinde olduğumuz kanaatini ortaya koyar, kaynaklarımızın tükendiği intibaına neden olur, belirsizliğe yol açar, toplumsal tedirginliğe sebep olur. Bu teklif uluslararası alanda Türkiye’nin iflas ettiği gibi bir görüntü doğar. Gerek yok yersiz hamasete. Yapılması gereken halka güven vermektir.” ifadelerine yer verdi.

GELECEK GÖNÜLLÜLERİ PLATFORMU KURULUYOR

Son yapılan Parti Başkanlık Kurulu (PBK) toplantısında aldıkları kararları da açıklayan Davutoğlu, “Gelecek Gönüllüleri Platformu kurulmasını, Kardeş Aile uygulamasını yaygınlaştırmayı 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yardımcı olmayı, ihtiyaç sahiplerine erzak ve ücretsiz maske dağıtımını üyelerimizden ivedilikle talep ediyoruz” dedi.

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.