Davutoğlu'na müthiş kıyak: Devletin milyarlık arazisini bedava verdiler!

Davutoğlu'na müthiş kıyak: Devletin milyarlık arazisini bedava verdiler!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim Sanat Vakfı’nın (BİSAV) üniversitesi olan İstanbul Şehir Üniversitesi’ne milyarlarca liralık Tekel arazisinin bedelsiz verildiği Sayıştay’ca belirlendi.

SAYIŞTAY RAPORUNDA

Sayıştay, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da kurucusu olduğu Bilim Sanat Vakfı’nın (BİSAV) üniversitesi olan İstanbul Şehir Üniversitesi’ne milyarlarca liralık Tekel arazisinin bedelsiz verildiğini belirledi. 2015 yılı Sayıştay raporunda kamu arazilerinin vakıf üniversitelerine nasıl peşkeş çekildiğinin bir örneği daha yer aldı.

MİLYARLIK TEKEL ARAZİSİ

Sayıştay raporundaki bulguları Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili olarak Aydınlık’a yaptığı açıklamada, Tekel’in arazisinin İstanbul Kartal Dragos’ta deniz kıyısında bulunduğunu ve çok kıymetli bir arazi olduğunu kaydederek, “Kartal Belediyesi bu araziyi istedi vermediler. Daha sonra belediye burada bir kazı çalışması başlattı. Önemli tarihi kalıntılar buldu. Bizans dönemine ait olan Brias Sarayı kalıntıları ortaya çıkarıldı. Kazıyı genişletmek istedi engellediler. Belediye buradaki tarihi alanları da koruyacak bir park yapmak istedi. Bölgeyi halka açmayı planladı izin vermediler” dedi.

arazi.jpg

KURUCUSU AHMET DAVUTOĞLU

Tekel’e ait bu çok kıymetli arazinin eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim Sanat Vakfı’nın (BİSAV) üniversitesi olan İstanbul Şehir Üniversitesi’ne ücretsiz verildiğinin ortaya çıktığını bildiren Gürer, “İstanbul Kartal’daki deniz kenarında, Tekel’e ait metrekaresi bugünkü değeri ile 10 bin lirayı aşan 392 bin 588 metrekare arazinin içindeki 4 bin 100 nitelikli ve korunması gereken ağaçla birlikte, Şehir Üniversitesi’ne bedelsiz verildiği Sayıştay raporunda yer almaktadır” dedi.

DEVLETİN ARAZİSİNİ BEDAVA VERDİLER

Bu vakıf üniversitesinin öğrencilerden eğitim için para aldığını, ticari bir faaliyet yürüttüğünü vurgulayan Gürer, şunları söyledi:

“Bu vakıf üniversitesi öğrencilerden eğitim için gittiklerinde para almıyor mu? Alıyor. O zaman vakıf üniversitesine devletin, vergi vererek yurttaşların parasıyla yapılmış arazisi niye bırakılıyor? Şehir Üniversitesi’ne başvurduğunuz zaman yıllık olarak bir bedel ödemezseniz okuyamıyorsunuz. ‘Şehir Üniversitesi’ne, geçmişte Tekel’de çalışan ailelerin çocukları, üniversite sınavlarında puanı tutarsa ücretsiz olarak girebilir’ diye bir hüküm var mı? Yok. O zaman milyarlarca lira değerindeki Tekel’in bu arazisi Davutoğlu’nun kurucusu olduğu vakfın üniversitesine neden bedava veriliyor?”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.