Davutoğlu'na şok: Şehir Üniversitesi'ne haciz geldi

Davutoğlu'na şok: Şehir Üniversitesi'ne haciz geldi

Yeni parti kurma hazırlığında olan Davutoğlu şoku yaşadı, Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim Sanat Vakfı'na ait olan İstanbul Şehir Üniversitesi'ne haciz geldi.

Hürriyet muhabiri Dinçer Gökçe’nin Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, Halkbank’a olan 417 milyon liralık kredi borcu ile siyasetin de gündeminde olan İstanbul Şehir Üniversitesi’nde dün haciz işlemi yapıldı. Haciz işleminde çok sayıda eşya haczedildi.

Üniversitenin kasasındaki paranın dosyaya alındığını belirten Gökçe, “Eşyalar yeddi emin olarak üniversitenin mali işler direktörüne yeddi emin olarak teslim edildi. Üniversiteye ait görünen Tuzla ve Kartal’daki 16 parsele de haciz şerhi işlendi.” ifadelerini kullandı.

Gökçe’nin yaptığı paylaşımda kullandığı ifadeler şöyle:




gokce-2-min.png

 

Başkan Recep Tayyip ErdoğanŞehir Üniversitesi üzerinden Halkbank’ın başta Ahmet DavutoğluAli BabacanAbdullah Gül ve Mehmet Şimşek tarafından dolandırılmaya çalışıldığını söylemişti.

 

Erdoğan, yaptığı açıklamada “Bunlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyor değil mi? Öksüz, yetimin hakkını kalkıp kurdukları üniversiteye tapu devri yapmak suretiyle, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun başkanı sıfatıyla bunu sağlıyor. Bu mülkiyet devrini yaparken (Davutoğlu’nun) yanında Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Halkbank’tan kredi alıyorlar. Halef selef olduğumuz cumhurbaşkanı aradı ‘Arzu ederseniz bunu çözersiniz’ dedi. Buranın hamisi Marmara Üniversitesidir. Biz ne oradaki öğrencilerin ne de akademisyenlerin düşmanıyız. Burada Halk Bankasının dolandırılması söz konusu” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

signal-001.JPG

 

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.