Davutoğlu'ndan AKP'li vekillere sert çıkış: Kimse karnından konuşmasın

Davutoğlu'ndan AKP'li vekillere sert çıkış: Kimse karnından konuşmasın

Davutoğlu ByLock'cu Başkanı savundu, AKP'li vekillere sert çıkarak, Kimse karnından konuşmasın dedi.

 

Bylock kullanan Atiker Konyaspor'un eski başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in kayınbiraderi Ahmet Şan'ın ifade vermesinin ardından serbest bırakılması 'Bu şahsı koruyan mı var?' denilerek eleştirilmişti. Tahir Akyürek'in oğlunun düğününe katılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün Konya'yı hedef alanlar, kripto FETÖ'cülerdir ve 28 Şubat'ın uzantılarıdır. Böyle bir himayenin varlığı varsa herkes söylesin. Kimse karnından konuşmasın'' dedi.

Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, geçen pazartesi günü FETÖ/PDY soruşurması kapsamında örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi, bir gün sonra da başkanlık görevinden istifa etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in kayınbiraderi olan Şan'ın, ifade verip, serbest bırakılması büyük tepki çekti. AKPi, CHP ve MHP'den bazı siyasiler Şan'ın korunduğunu iddia etti.

Davutoğlu'ndan ByLok'çu başkan çıkışı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in oğlunun düğün törenine katılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'a dönerken havalimanında açıklamada bulundu. Ahmet Şan'ın olayı üzerinden Konya'ya yönelik yapılan eleştirilere tepki gösteren Davutoğlu, Konya halkının, darbe gecesi birlik ve beraberlik içinde, darbeye karşı dimdik ayakta durduğunu belirtti.

"Konya'da kimse, bu hain terör örgütüyle işbirliği yapanları himaye etmez"

FETÖ ile ilgili kim hangi suçu işlemisse, hukuki olarak en sert şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi: ''Bu hain terör örgütüyle ilgili kim varsa, kim bu suça karışmışsa, hukukun gösterdiği şekilde en sert şekilde cezalandırılmalıdır. Konya'da kimse, bu hain terör örgütüyle işbirliği yapanları himaye etmez. Aksine bugünde böyle bir teşebbüs olsa bütün bir Konya, kollektif bilinciyle ayağa kalkar. Ortada bir iddialar varsa, adli süreç devam ediyorsa herkes, bu adli süreci takip edecek. İlgili kişiler mutlaka açıklamaları yapar. Ben Türkiye Cumhuriyeti 26'ncı başbakanı olarak ve Konya milletvekili olarak şunu söylüyorum ki; kimse Konya'yı ilzam edecek tarzda suçlamada bulunamaz. Kimse Konya'nın mübarek ismiyle, Konya'ya hakaret edemez. En sert şekilde bu hain örgütün unsurları cezalandırmalıdır. Bunu da Türkiye'de adli makamlarımızın bunu yapacağına inancımız tamdır.''

"Bugün de Konya'yı hedef alanlar da kripto FETÖ'cülerdir"

Sapkın dini ideolojlerin Konya'ya hiçbir zaman giremediğini ifade eden Davutoğlu, "Siyasi çizgi olarak bakıldığında son 40 yıl, 50 yıl, bu hain terör örgütünün ortaya çıktığı dönemden beri bakın, bu hain terör örgütü liderleri başka yerlerde, başka isimlerle anıldığında Konya'da hoca olarak Necmettin Erbakan hocayı bilmiştir, Tahir Büyükkörükcü hocayı bilmiştir. Hiçbir zaman burada itibar görmemişlerdir. Çünkü Konya'da, sağlam dini gelenek varlığını hep sürdürmüştür. Siyasi çizgi olarakta 28 Şubat'a bakın, 28 Şubatın darbecileri de, onlarla işbirliği yapan FETÖ de en çok Konya'yı hedef almışlardır. Bugün de Konya'yı hedef alanlar da kripto FETÖ'cülerdir ve 28 Şubat zihniyetinin uzantılarıdır. Çon açık ve net söylüyorum'' diye konuştu.

"Kimse Konya'nın onuruyla oynamaya kalkamaz"

Davutoğlu, ''Kimse mübarek Konya ismini tahrif ederek, yazısına başlık olarak atarak, birtakım terör örgütünün mekanlarıyla Konya'yı özleştirme çabası içine girerek, Konya'nın onuruyla oynamaya kalkamaz. Ha oynar mı, oynamaya kalkan kim olursa olsun, ister kripto FETÖ'cüler, ister kripto 28 Şubatçı, ister Ak Parti içinde fitne çıkarmaya çalışan birtakım tek tük kişiler, bunlar 1.5 yıldır yapmak istediklerini yapamadıkları için bugün Konya'ya saldırıyorlar. Karşısında bizi bulurlar. Hiç kimse Konya'nın başını önüne eğdiremez. Konyalı hemşehrilerimi de seslenmek istiyorum, bu tür saldırılar karşısında birlik ve beraberliğinizi koruyun, Konya'nın içine fitne sokmak isteyenlere birlikte cevabı verin, vereceğiz'' dedi.

"Kim koruyor" diyen AKP'lilere yanıt: Kimse karnından konuşmasın

Davutoğlu, Ahmet Şan'ın serbest bırakılmasına bazı AKPmilletvekillerinin de tepki gösterdiği hatırlatılması üzerine, ''Adli süreç yürüyor. Adli süreç konusunda Konya'da kimsenin, kimseye bir himaye getirip gösterdiği gibi bir kanaate sahip değilim. Herkes hukuk önünde söyleyeceği sözü söyler. Bu hain terör örgütü her yere sızdığı gibi Konya'ya da sızmış ve içinde birtakım geçmişte unsurlar olmuş olabilir. Bunları da Konyalılar temizledi, çokta sağlık bir şekilde süreçler yürüdü. Ama Konyalı, bu hain terör örgütüyle işbirliği yapanı himaye etmez. Ahmet Şan da çıkar kendisi gerekli açıklamaları yapar. Böyle bir himayenin varlığı varsa herkes söylesin. Kimse karnından konuşmasın. Konyalılar olarak, Konya olarak böyle himaye söz konusu olamaz'' diye konuştu.

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum