Davutoğlu'ndan ‘Hicret’ mesajı! Sesi çıkmıyordu

Davutoğlu'ndan ‘Hicret’ mesajı! Sesi çıkmıyordu

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, uzun süredir devam eden sessizliğini bozdu ve açıklamalarda bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

Ahmet Davutoğlu, 2018 Hicri yılbaşı dolayısıyla mesaj yayımladı ve mesajında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Eski Başbakan Davutoğlu mesajında, "Hicret biz özgürlük yürüyüşüdür. Bugün bu özgürlük bilincine, bu kardeşlik bilincine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. İslam aleminin acılar içinde kıvrandığı, insanlığın ırkçılık islamifobiye ve her türlü zulüm içerisinde karşı karşıya kaldığı bir dönemde hepimizin en asli görevi hicret bilincini ayağa kaldırmaktır” dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu yayınladığı mesajda birlik beraberlik vurgusunda bulundu. Davutoğlu mesajında şunları ifade etti:

"1440'ıncı hicri yılbaşımızı icra ediyoruz. Canab-ı Hak ülkemize, milletimize, islam alemine ve bütün insanlığa hayırlı kılsın.

Ayrıca yine Muharrem ayı içinde Hz. Hüseyin'in adalet arayışının yansıdığı Kerbelayı da bir kez daha hatırlayacağız.

Hicret bir özgürlük yürüyüşüdür.Hicret Medine'de kurulacak yeni bir nedeniyete atılan ilk adımdı. Ve hicret Ensar ile Muhacir arasında tarihin kaydettiği nadir bir kardeşlik destanının başlangıcıdır. Ve Kerbela Hz. Hüseyin'in bütün bir insanlık adına yaptığı adalet arayışı için yaptığı yürüyüşün adıdır.

Bugün bu özgürlük bilincine, bu kardeşlik bilincine, bu medeniyet bilincine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. İslam aleminin acılar içinde kıvrandığı, insanlığın ırkçılık islamifobya ve her türlü zulüm içerisinde karşı karşıya kaldığı bir dönemde hepimizin en asli görevi hicret bilincini ayağa kaldırmaktır. Bu hicret bilinci bize aynı zamanda köklü bir tarih bilincini de beraberinde getirecektir.

KARDEŞ ÜLKELERDEN GELENLERE ENSAR BİLİNCİYLE YAKLAŞTIK

Bugün Suriye'de, Irak'ta, Myanmar'da, Somali'de Afrika'nın ve Asya'nın her köşesinde bu bilinci bekleyen kardeşlerimiz var. Özellikle de Halep'te Doğu Guta'da Dera'da yaşanan insanlık facialarından, katliamlardan, kitlesel imha silahlarından muzdarip olan aziz Suriye halkı bu bilince her zamankinden daha fazla ihtiyaç hissediyor.

Bugünlerde İdlib'deki Halep'teki kardeş acılarının bir benzerinin yaşanmaması için, hepimizin bu bilinçle hareket etmesi lazım.

Aziz milletimiz çevrekardeş ülkelerden gelen muhacirlere tam bir ensar bilinciyle sahip çıkmış olmak bakımınsan hicret bilincini 21. yüzyıla taşıyan bir destan yazmıştır. Bu destanı yazan bir millet bundan sonra da adalet bilincinin hem ülkemizde hem de bütün insanlık aleminde yankılanması için bütün gayreti gösterecektir.

'HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR'

Zor bir dönemde yeni bir başlangıcın eşiğindeyiz. Allah hepimize güç ve kudret nasip eylesin. Müslümanlar arasında şevkatin uhuvetin, merhametin hakim olması için hicri yılbaşını bize bir vesile kılsın. Ülkemizde adaletin, hakkaniyetin ve her türlü güzel işlerin egemen olması için bizlere basiret versin. Aramızdaki nifak tohumları yerine birlik bilincini, baskı ve zorbalık yerine islam aleminde özgürlük bilincini, katı otoriter rejimler yerine insan onurunu esas alan ve gerçek bir Medine bilinciyle davranan yeni bir anlayışı egemen kılmak için hepimize güç ve kudret nasip eylesin.

Bugünlerde, benzer acıların kardeş müslüman ülkelerde yaşanmaması için hepimize görev düşüyor. Allah hicretin hepimize yüklediği bu ağır sorumluluğun hakkını vermeyi bize nasip eylesin. Bize öyle bir özgürlük, kardeşlik ve adalet bilinci versin ki, düşmanımıza dahi söz konusu olursa zulme karşı çıkalım ve adalet bayrağını ayağa kaldırabilelim.

Hicri Yılbaşımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Ve bütün islam aleminde yeni bir özgürlük, adalet, kardeşlik bilincinin yaygınlaşması için niyazda bulunuyorum. Allah hepimize bu yöndeki çabalarda yardım eylesin. Allah'a emanet olunuz.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.