Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul çıkışı: İktidara geldiğim gün...

Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul çıkışı: İktidara geldiğim gün...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Sivas dernekleri buluşmasında konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

Kanal İstanbul güzergahındaki Sazlıdere Barajı üzerine inşa edilecek köprünün temel atma töreniyle ilgili olarak konuşan Davutoğlu, "Bugün atılan temel, özellikle söylüyorum, gayri hukukidir, gayri meşrudur. İstanbul aşığı olarak söylüyorum, iktidara geldiğim gün bu projeyi durdururum. O zaman ne olur bu köprüye? O zaman bu köprü neye yarar?" diye sordu.

“İKTİDARA GELDİĞİM GÜN BU PROJEYİ DURDURURUM”


Bugün atılan temel özellikle söylüyorum, gayri hukukidir, gayri meşrudur. Neden mi? Nakkatepe-Başakşehir arasındaki köprü…

Düşünün daha hafriyat yapılmamış, kanalın ne kadar maliyetle gerçekleştirileceğiyle ilgili mali, finansal hiç bir projelendirme yapılmamış, nereden finans kaynağı bulacağı belli olmamış, altından su geçeceği belli olmayan bir köprü inşa ediliyor bugün.

Yeni bir iktidar döneminde bakın söylüyorum, İstanbul için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır bir ilim adamı, yani siyasetçiden önce  İstanbul aşığı olarak söylüyorum, iktidara geldiğim gün bu projeyi durdururum. O zaman ne olur bu köprüye? O zaman bu köprü neye yarar?

 

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.