Davutoğlu'nu sarsan istifa: 'Partide kadınlara taciz var'

Davutoğlu'nu sarsan istifa: 'Partide kadınlara taciz var'

Gelecek Partisi’nde ayrılıklar sürüyor. Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Fatma Şerefoğlu parti içerisindeki taciz vakaları nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan ve CHP öncülüğündeki 6’lı masaya katılan Gelecek Partisi’nde ayrılıklar devam ediyor. Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ve Etik Kurulu Üyesi Fatma Şerefoğlu istifa etti.

Şerefoğlu, istifasını “10 Ocak 2023 tarihi itibariyle Gelecek Partisi Kurucular Kurulu, Etik Kurulu ve Siyasi Parti üyeliği görevlerimden istifa etmiş bulunuyorum. İlk ve son siyasi deneyimimi büyük bir hayal kırıklığı ile noktalıyorum.” ifadeleriyle duyurdu.

İstifasına ilişkin 2 sayfalık açıklama yayımlayan Şerefoğlu zehir zemberek söylemlerde bulundu.

 

Şerefoğlu’nun “@serefogluf” uzantılı resmi Twitter adresi üzerinden yayımladığı istifa açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

“2016 yılında Sayın Davutoğlu'na yapılmış olan haksızlığa karşı durup, aile ve çevremin bütün baskılarına rağmen cesur bir şekilde kızımla birlikte destekleyicisi oldum. Bu süreçteki samimi ve cesur iletişimimiz aile dostluğuna dönüştü. 2018 yılında kendisi parti kuracağını açıkladı ve Türkiye'nin birçok iline yaptığı ziyaretlerde bir gönüllü olarak yanında bulundum.

Kuruluşu esnasında Sayın Davutoğlu'nun daveti ile kurucu olarak katıldığım partiye hiçbir beklentim olmadan maddi manevi hizmet etmeye çalıştım.

Geçtiğimiz 3 yıl içinde Sayın Davutoğlu'na 2 defa istifa, bir defa da aksi görüşte olmam nedeniyle ihraç talebim olmuş olup; kabul edilmedi. Ancak bugün temiz siyaset sözlerinin havada kaldığı bir yapıda bu kadar uzun süre yer almış olmanın pişmanlığı içindeyim."

 


 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.