Davutoğlu'nun "50 bin Uygur Türk'ü Çin'e verilecek" iddiasına yalanlama geldi

Davutoğlu'nun "50 bin Uygur Türk'ü Çin'e verilecek" iddiasına yalanlama geldi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ülkemizdeki 50 bin Uygur Türk'ünün Çin'e iade edileceğini iddia etmişti. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı Davutoğlu'nun yalanını ortaya çıkardı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bugün, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e saldırmak için uydurduğu yalanlarına bir yenisini daha ekledi. Davutoğlu, partisinin Ardahan  Olağan Kongresi’ndeki konuşmasında, Türkiye’deki 50 bin Uygurlunun Çin’e gönderileceğini ileri sürdü. Davutoğlu, söz konusu yalanı söylerken AK Parti hükümetinin bu tür kararları da Doğu Perinçek’in yönlendirmesiyle aldığını ima etti.

 

Uygur Türklerinin Çin'e iade edileceğini öne süren Davutoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

 

DAVUTOĞLU'NDAN 50 BİN UYGUR TÜRKÜ'NÜ ÇİN'E GERİ VERECEKLER İDDİASI

"Basına düşen haberlerde, Türkiye’deki 50 bin Uygurlu kardeşimizin Tacikistan’a, oradan da dolaylı olarak Çin’e gönderilmesi için çalışma yapıldığı söyleniyor. Bu tarihe ihanettir. Uygur kardeşlerimiz bu topraklara Çin’in zulmünden kaçmak için gelmişlerse, onları tekrar Çin’e iade etmek, Stalin’e iade edilen Azerbaycanlı kardeşlerimiz gibi bizim yüreğimizi yakar, bu toprakları muzdarip hale getirir."

 

"BU İDDİA TAM BİR HEZEYANDIR"

Davutoğlu’nun bu iddiasının ardından İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı'dan kesin bir dille yalanlama geldi.

Çataklı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Bir siyasi partinin genel başkanı tarafından 50.000 Uygur Türk’ünün Çin’e gönderileceği iddiasında bulunulmuştur. Uygur kardeşlerimiz müsterih olsunlar. Bu iddia tam bir hezeyandır!” dedi.

 

DAHA ÖNCE DE "EMNİYET KURAN'I SUÇ DELİLİ SAYDI" İDDİASINI ORTAYA ATMIŞTI

Davutoğlu’nun bir önceki yalan ve iftirası da Mersin’de FETÖ imamının evine baskın düzenleyen Emniyet mensuplarını karalamaya yönelikti. Davutoğlu 15 Haziran 2020 tarihli baskında ele geçen, hepsi kapatılan FETÖ yayınevlerinden çıkmış ve bulunduğunda imha edilmesi zorunlu olan dini içerikli yasaklı kitaplar için “Emniyet Kuran’ı suç delili saydı” yalanını ortaya atmıştı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.