Davutoğlu'nun çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan destek geldi! 'Biz varız'

Davutoğlu'nun çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan destek geldi! 'Biz varız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bunlar Halkbank'ı dolandırıyorlar' diyerek Ahmet Davutoğlu'nu hedef almıştı. Ahmet Davutoğlu'da bu açıklamanın ardından 'herkesin mal varlığı Meclis’te araştırılsın' çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Şehir Üniversitesi konusunda "Bunlar Halkbank'ı dolandırıyorlar" diyerek eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'e tepki göstermişti.

Parti kurma hazırlığı içinde olan Davutoğlu'nun "Yaşayan cumhurbaşkanları dahil, ilgili herkesin mal varlığı Meclis’te araştırılsın" çağrısına CHP'den destek geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyasetin kirlilikten arınması için buna ihtiyaç var. Biz destekleriz. Bunu vatandaş da bekler” dedi.

 

Sözcü'nün haberine göre, Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 

"Ahmet Davutoğlu'nun çağrısı, güzel ve yerinde bir çağrıdır. Eğer Sayın Erdoğan buna ‘Evet' derse, parlamento da bu amaçla hedefini gerçekleştirirse, Türkiye, ABD Temsilciler Meclisi'ne 'Siz değil, biz araştırıyoruz' diye meydan okumuş olur. Mal varlıklarının araştırılması amacıyla bir komisyon kurulmak istenmesi halinde buna CHP olarak bizim desteğimiz olur. Temiz siyaset, siyasetin kirlilikten arınması açısından buna ihtiyaç var." 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.