Dedeyi yaka paça dışarı attılar!

Dedeyi yaka paça dışarı attılar!

Rize'de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez konuşma yapmak üzere sahneye çıkarken, protesto eden 96 yaşındaki Mustafa Cebir'i yaka paça salonun dışına attılar.

RİZE'de, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e, ilde Cabir Dede olarak bilinen bir kişi tepki gösterdi.


Yaşlı şahıs, Görmez'in konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığı esnada, "Bunun dediklerine inanmayın. Gavurdur" diyerek Görmez'i protesto etti. Gerekçesi ise Türkiye'de namaz saatlerinin yanlış olduğu iddiası... 

Görmez, Rize İl Müftülüğü tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldı. 

'BU GAVURUN BURADA NE İŞİ VAR'

Konuşma yapmak üzere kürsüye yönelen Görmez'e protokol üyelerinin arka sırasında oturan ve Rize'de Cabir Dede olarak bilinen 96 yaşındaki kişi tepki gösterdi. Salonda birden bağırmaya başlayan yaşlı adamın, Görmez'e yönelik, "Bunu dinlemeyin. Gavurdur. Bu gavurun burada ne işi var." dediği duyuldu.

YAKA PAÇA DIŞARI ÇIKARILDI 

Salonda görevli müftülük personelleri yaşlı adamı yaka paça dışarı çıkarttı. Yaşlı adam daha sonra bir arabaya koyularak etkinlik alanından uzaklaştırıldı.

GEREKÇESİ: TÜRKİYE'DE NAMAZ SAATLERİ YANLIŞ

Cabir Dede olarak bilinen ve Kalkandere ilçesinde yaşayan şahsın, Türkiye'de namaz saatlerinin yanlış olduğunu savunarak Başbakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na düzeltilme yapılması konusunda defalarca dilekçe gönderdiği öğrenildi. Yaşlı adamın tepkisinin de bu yüzden kaynaklandığı öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.