DEM Parti'de yok yok! Şeyh Sait, Said-i Nursi ve Translar...

DEM Parti'de yok yok! Şeyh Sait, Said-i Nursi ve Translar...

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın Bitlis'te düzenlediği mitingde yaptığı konuşma dikkat çekti.

31 Mart yerel seçimlerine kendi adaylarıyla katılan DEM Parti Bitlis'te bir miting düzenledi. Mitingde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, 'Biz Şeyh Said'in, Said-i Nursi'nin torunları olarak bunlara kırmızı kart gösterin' dedi. DEM Parti, sürekli sahip çıktığı Şeyh Said isminin yanına bir tarikat lideri olan Said-i Nursi'yi de eklemiş oldu.

Bakırhan şu ifadeleri kullandı:

"Sürekli söz veriyorlar. İşsizliği bitirecekler, enflasyonu düşürecekler, yeni bir anayasa yapacaklar, gençler iş bulacak, kadınlar iş bulacak, hepimiz iyi geçineceğiz… Ama bir tane sözlerinde durmadılar. Biz söz verelim, bunları gönderecek miyiz? Said-i Nursi diyor ki bin kere vadedeceğine bir kere yap. Biz Said-i Nursi’nin torunlarıyız; biz vaat ederiz yaparız, onlar bin defa söyler bir defa yapmazlar. Siz Şeyh Said'in, Said-i Nursi’nin torunları olarak bunlara kırmızı kart gösterin."

HEM TRANS HAKLARI HEM SAİD NURSİ


Tuncer Bakırhan'ın Said Nursi açıklaması vatandaşların tepkisini çekti. Atatürk ve cumhuriyet düşmanı Said Nursi'ye sahip çıkan DEM Parti'nin aynı nitelikleri taşıyan Şeyh Said'i da 'tarihsel mirası' olarak gördüğü belirtildi. Son dönemde sol gruplarla arasına mesafe koyan DEM Parti, Demirtaş'ın İslamcılıkla ilgili açıklamalarından CHP karşısında aday çıkarmaya yönelmesine kadar uzanan bir makas değişimi yaptığı değerlendirildi.

DEM Parti'nin Bakırhan'ın Said Nursi'ye sahip çıkan sözleri söylediği esnada partinin İstanbul Sultangazi İlçe Örgütü 'trans hakları' etkinliği yapması da dikkat çekti. DEM Parti'nin bu söz ve faaliyetleri arasındaki tezat özellikle sosyal medyada tepki çekti.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.