İşte DEM Parti'nin İstanbul adaylığı için öne çıkan isim

İşte DEM Parti'nin İstanbul adaylığı için öne çıkan isim

DEM Parti'nin yerel seçimlerde İstanbul'da aday göstereceği iddia edilen Başak Demirtaş dün adaylıktan çekildiğini duyurdu. Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin ardından DEM Parti'nin İstanbul adayı için bir çok isim ön plana çıktı.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere yaklaşık 2 ay kala siyasi partiler, başta büyükşehirler olmak üzere aday belirleme süreçlerini hızlandırdı.

Adaylar bir bir açıklanırken özellikle DEM Parti için adı geçen HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş çok konuşulmuştu.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İstanbul seçimlerine kendi adaylarıyla girme kararı aldıklarını açıklamış ve Başak Demirtaş'ın da aday havuzlarında olduğunu belirtmişti.

DEM Parti yönetimi ile Başak Demirtaş arasındaki istişare sonucunda Demirtaş'ın adaylık talebini geri çektiği ve parti yönetiminin de bu kararı desteklediği açıklandı.

Başak Demirtaş'ın adaylığı konusunda partinin içinde uzlaşma sağlanamadığı ve adaylık beyanının istişare süreci yürütülmeden yapılmasına eleştiriler olduğu kulislerde konuşuluyordu.

DEM Parti'nin İstanbul adaylığı için isim havuzunda 10'a yakın kişinin bulunduğu ve Sırrı Süreyya Önder ve Meral Baştaş gibi isimlerin de yer aldığı ileri sürüldü.

DEM Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Başak Demirtaş'ın aday olmaması halinde DEM'in alternatif olarak adayının Meral Danış Beştaş olacağı zaten iddia ediliyordu.

Beştaş'ın Ankara'dan aday gösterileceği de öne sürülmüştü. Ancak bu iddia dile getirildiğinde DEM Parti'nin olası İstanbul adayı Başak Demirtaş olarak görünüyordu.

Bu ihtimal ortadan kalktığı için Beştaş isminin öne çıkması muhtemel. Demirtaş'ın aday olmayacağını açıklamasının ardından DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayını 9 Şubat'ta açıklamayı düşündüklerini söyledi. 9 Şubat'ta açıklanacak ismin Meral Danış Beştaş olacağı değerlendiriliyor.

Öne çıkan isimler arasında Van Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan da var. Ertan, HDP'den 25 ve 26. dönemlerde milletvekilliği yapmıştı.

İBB Başkan adaylığı için düşünülen diğer eş başkan adayı ise Ali Kenanoğlu. Kenanoğlu'nun yanı sıra Celal Fırat'ın da kulislerde adı geçiyor.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.