Demirören krediyi ödeyemedi! İmar krizi büyüyor: Vatandaş protesto başlattı

Demirören krediyi ödeyemedi! İmar krizi büyüyor: Vatandaş protesto başlattı

Demirören'in kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na devrettiği Kemer Country'nin golf sahalarına yapılmak istenen konut projesine vatandaşlar protesto başlattı.

Demirören Holding, Doğan Medya'yı satın alabilmek için Ziraat Bankası’ndan çektiği 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediyi ödeyemedi.

Demirören kredi borcuna karşılık Kemerköy Sitesi içindeki Kemer Country’yi Ziraat Bankası’na ipotek ettirmişti. İpotekten kısa bir süre sonra 4 Eylül 2018’de, araziler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle imara açılmıştı.

Bölgede yaşayanlar, Bakanlığın kararına karşı çok sayıda dava açmıştı. 2019’da mahkeme, planın iptal edilmesine karar vermiş, Bakanlık ise planda bazı düzenlemeler yaparak tekrar askıya çıkarmıştı. Bölge halkı, bu plana karşı da dava açmıştı. Bakanlık, Göktürk’te Kemer Country yerleşkesi içindeki golf sahası olarak kullanılan arazileri İBB'nin mahkeme kararı doğrultusunda 'özel spor alanı'na almasına karşın imara açmıştı.

Bölgeyi deprem kanunu kapsamında belirlenen riskli alanlara karşılık yeni yerleşim alanları olarak kabul edilen "Rezerv Yapı Alanı" kapsamına almıştı. Böylelikle de alanda plan yapma yetkisi İBB’nin elinden alınarak bakanlığa aktarılmış oldu.

Kemer Country Golf Sahası'na, 31 Ekim'de Emlak Konut GYO’nun inşa edeceği proje için bugün iş makineleri girdi. Bölgede yaşayan vatandaş ise tepki gösterdi.

Tepkilere karşın kepçelerin girdiği ve inşaat çalışmalarının başladığı Demirören Holding'in borcuna karşılık Ziraat Bankası'na devredilen arazilerde günlerdir gerginlik sürüyor. Bugün de sabah saatlerinden itibaren bölge sakinleri arazideki çalışmaları protesto etti.

 

KILIÇDAROĞLU, DEMİRÖREN'E SESLENDİ

 

Protesto görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demirören'e seslendi:

 

'Doğayı talan edenler, deprem toplanma alanlarını yok edenler, doğa için mücadele eden insanlara saldıranlar… Ve Demirören! Sizleri izliyorum. Durmanızı ve Ziraat Bankası’nın parası ile İstanbul’un yeşil alanlarını yok etme faaliyetlerinizi durdurmanızı öneririm.'

 

MEDYA BİNASINI DEVRETMİŞTİ

 

Doğan Medya iştiraklerini satın almak için 2018'de Ziraat Bankası'ndan kredi kullanıp borçlarını ödemediği için bazı varlıklarını devreden Demirören Grubu, geçen hafta Bağcılar'daki 30 yıllık medya binasını da Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na devretmişti.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.