Demirtaş 'Kürt Pazarı Kuracağız'

Demirtaş 'Kürt Pazarı Kuracağız'

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Irak Kürdistanı ve üç kantonda özerkliğini ilan eden, Suriye'deki Kürt bölgesi Rojava'nın da dahil olduğu geniş bir Kürt pazarı kuracaklarını belirtti

Bitlis’in Tatvan ve Mutki ilçelerinde konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, özetle şunları dile getirdi: “Kırk milyonluk Kürt halkını açlığa, sefalete mahkûm edenler artık yeni bir Kürt pazarı ile tanışacaklar, Kürt halkının siyaseti bu kadar güçlüyse ekonomisi de ona denk bir güçte olacaktır.

 

Burada ürettiğiniz her şeyi rahat bir şekilde satabilmeniz için, pazarlayabilmeniz için Güney Kürdistan’dan Rojava’ya kadar pazar payını biz kuracağız. Bizler ürünlerinizin satışını sağlayacağız. Bizler ürünlerinizin satışını sağlayacağız. Başbakan çıkıp, ‘Şunu- bunu boykot edin’ diyor ya, biz bunu demiyoruz. Ama Kürt halkının kimliğine inancına, tarihine, iradesine saygı duymayanlar bu pazarda yer bulamayacaklardır.

 

Boykota gerek yok, size saygı duyanların ancak bu pazarda yeri olacaktır. Onu da siz sağlayacaksınız. Biz birbirimize yeteriz. Bu hırsızlardan yolsuzluğa boğazına kadar, gırtlağına kadar, alçaklığa batmış olanlardan çare beklemek bizim acizliğimiz olur, bu kadar aciz olmadığımızı 30 Mart’ta göstereceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.