Demirtaş’ın terörist kardeşi Nurettin öldürüldü!

Demirtaş’ın terörist kardeşi Nurettin öldürüldü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Kandil’de terör örgütünün lider kadrosuna TSK tarafından operasyon yapıldığını söylemişti. Bu toplantıda Selahattin Demirtaş’ın kardeşi terörist Nurettin Demirtaş’ın olduğu ve öldürüldüğü iddia edildi.

TATLI ISMARLAYACAKTI

Kısa bir süre önce Terör örgütünün Avrupa'daki gazetesine konuşan kardeş bölücü terörist Demirtaş, abisi için seçim çalışması yaptığını söyleyerek "HDP'ye ve kardeşime oy verenlere Kürdistan dağlarında tatlı ısmarlayabilirim" demişti.

kardesi.jpg

ERDOĞAN İLAN ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Ordusu’nun Kandil’e yaptığı operasyonlar sırasında terör örgütü PKK’nın lider kadrosunun toplantı anında yakalandığını ve gereğinin yapıldığını açıklamıştı. Bölgeden gelen bilgilere göre Kandil’deki toplantıda bulunanlar arasında HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın kardeşi olan terörist Nurettin Demirtaş’ın da olduğu iddia edildi. İddiaya göre Nurettin Demirtaş Türk Ordusu’nun bu operasyonunu sonucunda öldürüldü.

PKK'nın siyasi kanadı olan HDP'nin eş genel başkanı olmasıyla tanıdığımız hapishanedeki Selahattin Demirtaş'ın, PKK'daki ağabeyi Nurettin Demirtaş askerliğe elverişsiz raporu ile gündeme gelmişti. Peki terör örgütü mensubu Nurettin Demirtaş kimdir? Seçim dönemlerinde örgütün siyasi kanadı olan HDP'ye oy istemek için videolar ve mesajlar gönderen "Selahattin Demirtaş'ın abisi Nurettin Demirtaş kimdir?" sorusunun cevabı:

kardesi3.jpg

NURETTİN DEMİRTAŞ KİMDİR?

PKK’ya üye olmak suçundan geçmişte 11 yıl 6 ay hapis yatan Nurettin Demirtaş 48 yaşında. Nurettin Demirtaş, o zaman aldığı cezadan sonra DTP’ye genel başkan olmuştu. O dönemde Nurettin Demirtaş almış olduğu “askerliğe elverişsiz raporu” ile gündeme gelmişti. Askerlikten muaf tutulan Nurettin Demirtaş 8 Kasım 2007'de DKP’nin Genel Başkanlığı’na seçilmişti.

Nurettin Demirtaş'ın askerlikten muaflığı ile ilgili raporun sahte olduğu mahkemece iddia edilip, hakkında tutuklama kararı çıkartıldı. Almanya’ya yaptığı bir geziden sonra 17 Aralık 2007'de Türkiye’ye dönen Nurettin Demirtaş, gözaltına alındı ve tutuklandı.

Bir yıl hapis cezasına çarptırılan Nurettin Demirtaş, tahliye edilince askere alındı. Safranbolu ile Artova ilçelerinde askerlik yapan Demirtaş, DTP kapatılınca Erbil'e kaçtı. Selahattin Demirtaş kardeşinin Erbil'de olduğunu söylemişti ama o PKK'dan çıkmıştı. PKK'nın dağ kadrosuna dahil olan Nurettin Demirtaş hala terör örgütü mensubudur.

AFRİN İÇİN CHP'LİLERDEN TAVIR ALMALARINI İSTEDİ

PKK'lı terörist Nurettin Demirtaş, terör örgütünün yayın organına yaptığı açıklamada "Ne yazık ki CHP'den beklenen bir durum olmamasına rağmen Afrin saldırısını desteklediler. CHP içerisindeki dürüst unsurların kesinlikle tavır alması gerekir. Yani şu inancı taşıyoruz ki CHP içerisinde herkes Afrin saldırısını desteklemiyor." dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ : 'ERBİL'DE YAŞIYOR' DEMİŞTİ

Selahattin Demirtaş aile fotoğrafı için poz verdiği gün ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın nerede olduğuna ilişkin soruya şu yanıtı vermişti;

"Üniversite öğrencisiyken hapse girdi, ömrünün yarısını cezaevlerinde geçirdi. Demokratik siyasete girmek istedi, partiye girdi, eş genel başkan oldu. Yargı baskısıyla siyaset yapamayacak bir hale getirdiler. Çok ağır cezalar verdiler kendisine. Çok sayıda dava açtılar. Burada bir kez daha yıllarını cezaevlerinde geçirsin istemedik şu an Erbil'de yaşıyor." iddiasında bulunmuştu. Fakat çok geçmeden Nurettin Demirtaş'ın PKK terör örgütü üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.

HDP'YE BÖYLE OY İSTEMİŞTİ

Terör örgütünün Avrupa'daki gazetesine konuşan terörist kardeş Demirtaş, abisi için seçim çalışması yaptığını söyleyerek "HDP'ye ve kardeşime oy verenlere Kürdistan dağlarında tatlı ısmarlayabilirim" dedi.

PKK'lı ağabey objektiflere de halka tatlısı yaparken poz verdi.

Nurettin Demirtaş kapatılan DTP’nin Genel Başkanı’ydı. 2015 yılında Demirtaş'ın vurulduğu ve yaralı olduğu haberleri çıkmıştı.

MASUM İNSANLARI ÖLDÜREN CANLI BOMBALARI BÖYLE SAVUNMUŞTU

Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi, DTP eski Genel Başkanı, PKK yöneticisi Nurettin Demirtaş, örgütün Avrupa'daki gazetesi Yeni Özgür Politika'da Ankara Kızılay'da 36 vatandaşın yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısını gerçekleştiren Seher Çağla Demir'i öven bir yazı kaleme almıştı. "'Doğa' Zamanı!" başlıklı yazıda "Doğa"kod adını kullanan Demir'i anlatan Demirtaş, "Güven Park eylemi şimdi daha iyi anlaşılıyor…" ifadelerini kullandı. Demirtaş, Kızılay eyleminin doğru bir eylem olduğunu savunurken, Demir için "nilüfer çiçeği" ifadesini kullanmıştı.

CANLI BOMBAYI HERAKLES'E BENZETTİ

Selattin Demirtaş’ın terörist kardeşi Nurettin Demirtaş "Bir doğa halkı olan Kürtleri o kadar çok ve o kadar vahşice katletmeye başladılar ki kimse çetelesini tutamaz oldu. Kürt gençleri oturup ölümü beklemediler elbette. Ankara’daki iki eylem bunun içindi… Bu vicdansız 21. yüzyılda, Kürt soykırımına dur diyen insanlığın en vicdanlı devrimcisi olarak anılmayı hak eden Zınar Raperin’i, soykırımı beyninden vuran Doğa takip etti" diyerek Ankara'da sivillerin öldüğü 2 ayrı eyleme sahip çıkmıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.