Demirtaş'tan Avrupa’ya açlık grevi mektubu

Demirtaş'tan Avrupa’ya açlık grevi mektubu

Terör örgütü propagandadan hükümlü HDP’li Selahattin Demirtaş Avrupalı parlamenterlere açlık grevi mektubu yazdı. Demirtaş, günden güne ölüm sınırına yaklaşırken hükümetin buna duyarsız kaldığını söyledi.

HDP’nin halen Edirne Cezaevi’nde hükümlü olarak yatmakta olan önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari Milletvekili Leyla Güven’le birlikte Türkiye cezaevlerinde ve yurt dışında yaklaşık 320 kişinin sürdürdüğü açlık grevleri hakkında Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyelerine mektup yazdı.

CEZAEVİNDEN KATİL APO’YA DESTEK

Demirtaş, “Türkiye Parlamentosunun bir üyesi olan, milletvekili arkadaşım Sayın Leyla Güven, bu mektubun kaleme alındığı tarih itibariyle 104 gündür açlık grevindedir. Onunla birlikte cezaevlerinde ve dışarıda yaklaşık 320 kişi de açlık grevini sürdürmektedir. Arkadaşlarımın ölüm sınırına dayanan açlık grevlerinin tek talebi, Türkiye’de hukukun üstünlüğünün, barış ve diyalog ortamının egemen olması amacıyla sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride ivedilikle son verilmesidir” dedi.

'GÜNDEN GÜNE ÖLÜM SINIRINA YAKLAŞIRKEN…'

Açlık grevinde öne sürülen talebin “haklı, hukuki ve meşru” olduğunu ve “hem Türkiye’nin hem Suriye’nin hem de doğrudan Avrupa’nın güvenlik, huzur ve istikrarına somut katkılar sunabilecek gerçekçi bir talep” olduğunu belirten Selahattin Demirtaş, Avrupalı parlamenterlere şöyle seslendi:

“Açlık grevindeki arkadaşlarım günden güne ölüm sınırına yaklaşırken, Hükümetin bu önemli konuyu görmezden gelmesi durumun vahametini ve ciddiyetini arttırmaktadır. Barış ve demokrasi uğruna ölümü göze alarak açlık grevi yapan yüzlerce insan ve onları destekleyen milyonların çığlığını sizin de duyacağınıza inanıyorum.

SİZLERE SICAK SELAM VE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM

Bu konuda kamuoyu yaratılabilmesi, açlık grevlerinin bitirilmesi için bu meşru taleplerin bir an önce karşılanmasının sağlanması amacıyla elinizden gelen bütün imkânlarla destek olacağınıza yürekten inanıyorum. Avukatlarım ve partim aracılığıyla sizlere ulaştırdığım bu mektup vesilesi ile bulunduğum cezaevinden sizlere sıcak selam ve sevgilerimi gönderiyor, güzel günlerde görüşebilmeyi umut ediyorum.”

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.