Demirtaş’tan flaş açıklama: CHP-HDP ittifakının yol haritası

Demirtaş’tan flaş açıklama: CHP-HDP ittifakının yol haritası

Terör örgütüne üye olmak ve birçok kişinin ölümüne sebep olmaktan dolayı tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ittifak için yol haritası çizdi

PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin eski Eş Başkanı ve halen tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'tan CHP-HDP ittifakını devam ettirecek açıklamalar geldi. Bilindiği gibi CHP, HDP ve İYİ Parti son Genel Seçimlerde ittifak oluşturmuş ve bu sayede Başta İstanbul'dan Ekrem İmamoğlu olmak üzere, bir çok büyük şehir belediyesi kazanılmıştı.

 

Bu ittifakın devam edeceği sinyalini, Kemal Kılıçdaroğlu CHP son olağan kongresinde vererek şöyle demişti: "Dostlarımızla iktidar olacağız" ve "Yeni anayasa yapıp Kürt sorununu çözeceğiz." Bu gelişmelerden sonra PKK'nın siyasi temsilcisi HDP'nin tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'tan flaş bir açıklama geldi.

 

Demirtaş, aranan ittifak modeli için CHP'nin adını anmadan yaptığı açıklamada: "Bunun için öncelikle siyasi partilerin kendi aralarında görüşerek netleşmeleri gerekiyor" diyen Demirtaş, "Hiçbir parti dışlanmadan bir araya gelinmeli. Bu siyasi partiler daha sonra üzerinde uzlaşacakları temel ilkelerini, amaçlarını ve hedeflerini ortak bir deklarasyonla kamuoyuyla paylaşabilirler" ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın açıklamasının tamamı şöyle:

 

salahattin-1-min.jpgselahattin-2-min.jpg

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum