Demirtaş'tan seçim açıklaması Aynı yeri işaret etti

Demirtaş'tan seçim açıklaması Aynı yeri işaret etti

HDP’li Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından yerel seçimle ilişkin açıklamalarda bulundu. Demirtaş HDP’lileri aday çıkarmadıkları yerlerde yönlendirme yaptı.

Edirne Cezaevin'de terör suçundan yatmakta olan PKK’nın siyasi uzantısı HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada 31 Mart'ta sandığa gidecek seçmene çağrı yaptı.

Demirtaş, "Sandığa giderken, yanınıza günlük sığ siyasi tartışmaları almayın lütfen. Onları geride bırakın" diyerek CHP-İYİ Parti’nin ortaklığı olan Millet İttifak’ının adaylarına oy verilmesini işaret etti.

İşte Demirtaş'ın hem kendi hem de Millet İttifakı adaylarına oy verme çağrı açıklaması:

GÜNLÜK SIĞ SİYASİ TARTIŞMALARI ALMAYIN

PKK’nın siyasi uzantısı HDP eski eş Genel Başkanı Demirtaş, ‘Herkese merhabalar’ diye başladığı mesajında, “Biliyorum, seçim sürecinde zaman zaman çok öfkelendiniz, isyan ettiniz. Haklısınız da. Ama artık bunları aşan bir durumdayız. Pazar günü sandıklar kuruluyor. Sandığa giderken, yanınıza günlük sığ siyasi tartışmaları almayın lütfen. Onları geride bırakın” diyerek son 15 günde HDP’li Sezai Temelli ve CHP Ankara adayı Mansur Yavaş’ın aralarındaki gizli ittifak tartışmalarına işaret etti. Demirtaş daha öncede ‘Doğu’da Kürdistan kazanacak, batı da AKP ile MHP’ye kaybettireceğiz’ açıklamasını destekleyen mesajında HDP’li seçmeni CHP-İYİ Partili adaylara oy verilmesini istedi.   

“GEÇMİŞİ UNUTMAYALIM AMA GELECEK DAHA ÖNEMLİ”

Demirtaş, ‘Geçmiş tümden önemsiz değildir’ dediği mesajında, “Geçmişi, gördüklerimizi ve yaşadıklarımızı kesinlikle unutmayalım. Ama gelecek daha önemlidir. Daha iyi bir gelecek için, tüm seçmenlerimizi, partimiz HDP'nin seçim stratejisine destek olmaya çağırıyorum” dedi.

Demirtaş daha önce de seçim stratejisi olarak batıda AK Parti ile MHP’yi kaybettirme amaçlarını yeniden hatırlatarak, HDP’nin başta büyükşehirlerde aday göstermedikleri yerlerde CHP-İYİ Parti adaylarına oy vermenin kendileri açısından geçmişe göre daha iyi olacağı mesajını verdi.

“ADAY ÇIKARMADIĞIMIZ ŞEHİRLERDE STRATEJİK OYLAR GÜCÜMÜZÜN GÖSTERGESİ OLACAK”

‘Bu seçimin belirleyicisi direkt olarak sizsiniz’ diyen Demirtaş, “Belirleyici etkimizi sadece kayyumlardan geri alacağımız şehirlerde değil, her yerde göstermek için tarihi bir fırsat var kapımızda. Aday çıkarmadığımız şehirlerde kullanacağımız stratejik oylar, gücümüzün göstergesi olacak” ifadelerini kullandı.

Demirtaş her bir mesajında kendi adaylarını seçmekten daha çok seçim stratejileri doğrultusunda CH-İYİ Parti adaylarına destek vererek hem hükümete hem de Cumhur İttifakı partilerine karşı mücadele için vurgu yapmaya devam etti. Demirtaş, aday göstermedikleri şehirlerde CHP-İYİ Parti adaylarını destekleyerek ve bunların kazanması halinde güçlerinim göstergesi olacağını söyledi.

“SEÇİM SONUÇLARINI BİZZAT SİZ BELİRLEYECEKSİNİZ”

Demirtaş, açıklamasını, “Partimiz HDP'nin aday çıkarmadığı yerlerde, partimizin gösterdiği adaya oy vererek hem bulunduğunuz yerin hem de genelin seçim sonuçlarını bizzat siz belirleyeceksiniz” diyerek sonlandırdı.

Son mesajında da yine aday çıkarmadıkları yerlerde CHP-İYİ Parti adaylarına destek olunmasına çağrıda bulunan PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin terörden hükümlü ve cezaevinde yatan eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarını kendi seçmeninin belirleyeceğini söyledi.

selahattin-siyasetcafe.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.