Demokrat Parti’den flaş ittifak açıklaması! ‘Tekliflere açığız’

Demokrat Parti’den flaş ittifak açıklaması! ‘Tekliflere açığız’

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu ve ittifaka dair dikkat çeken ifadeler kullandı. İşte ayrıntılar;

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere 5 ay gibi kısa bir süre kala Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal’dan açıklama geldi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yerel seçimler için ittifak kapılarını açarak "İster istemez Türkiye'deki mücadele yüzde 50 bandında bir birlikteliği, her cephe için birliktelik ittifakı altında ister resmi isterse fiili bir mecburiyet haline getirdi" ifadelerini kullandı.

"YENİ SİSTEM İTTİFAKLARI MECBURİYET HALİNE GETİRDİ"

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Afyonkarahisar'daki düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlerde ittifak konusuna değinerek, "Artık siyasal mücadele salt siyasi partilerin mücadelesi olmaktan çıktı. Çünkü, ister istemez Türkiye'deki mücadele yüzde 50 bandında bir birlikteliği, her cephe için birliktelik ittifakı altında ister resmi isterse fiili bir mecburiyet haline getirdi. Biz bu zamana kadar açıkçası aynı siyasi çerçevede duruyoruz. Türkiye'deki toplumsal muhalefetin meşru alanını genişletmeye ihtiyaç var. Sadece siyasal paydaşları itibariyle değil, sivil, siyasi ve iktisadi tüm unsurlarıyla beraber buna büyük ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

İTTİFAK TEKLİFİNE AÇIĞIZ

Henüz bir ittifak içinde olmadıklarının altını çizen Uysal, ittifak tekliflerine açık olduklarını belirterek "Bu zamana kadar oturup konuşulmuş somut bir durum yok ama farklı bir zaman dilimi var. DP olarak, gücümüz, kuvvetimiz yettiği oranda seçim çevrelerinde aday gösterme noktasında çalışmalarımızı bir yandan yapacağız. Çünkü yeni bir seçim geçirdik. İster istemez bir takım organizasyonlarla teşkilatlarımızda yeniden düzenlemeye ihtiyacımız var” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.